​​​​​​​
​​​​​​​Top 7 meest populaire bezienswaardigheden in Belgiè

Nederlanders reizen maar graag af naar onze zuiderburen en dat komt ongetwijfeld door de mooie steden, smakelijke biertradities en vriendelijke mensen. Genoeg redenen dus om je volgende vakantie of tripje in België door te brengen. Hieronder de 7 mooiste plekken in België

1. Manneken Pis - Brussel

Hét meest bekende van België en in de hoofdstad Brussel is natuurlijk Manneken Pis. In het binnen- en buitenland kent iedereen het. In het echt is het beeldje waarschijnlijk wel iets minder indrukwekkend dan je had verwacht. Dit mag de pret niet bederven, want je weet nooit precies wat je hier gaat zien. Het plassende jongetje heeft namelijk meer dan 700 outfitjes en verkleedt zich regelmatig in een bijzonder pakje. De Manneken Pis is niet het enige plassende fonteintje in Brussel, dus ga als je in Brussel bent ook zeker op zoek naar zijn hond Zinneke en zijn zijn zusje Jeanneke Pis.

2. Brugge

Één van de drukte bestemmingen in België is Brugge. Dit is niet zonder reden, want Brugge is over de hele wereld geliefd vanwege haar sprookjesachtige voorkomen. De binnenstad van Brugge zit vol met romantische plekjes en oude huisjes. Ga bijvoorbeeld naar het Begijnhof of neem een rondvaart over het water. Wat ook leuk is is, de plaatselijke brouwerij De Halve Maan, hier wordt de beroemde Brugse Zot gebrouwen. Het hoogtepunt is een beklimming van de Belforttoren, hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Nadat je alle 366 traptreden hebt gehad, heb je een goed

3. Grotten van Ham

De Grotten van Han zijn één van de grootste grottenstelsels van Europa. Ze omvatten een kilometerslang gangenstelsels vol druipstenen, rotsformaties en mysterieuze gangen. In de Tweede Wereldoorlog werden ze gebruikt als schuilkelder. Momenteel zijn de Grotten van Han een van de bekendste bezienswaardigheden in België en kun je er een leuk kijkje nemen. Bij je bezoek word je afgezet bij de ingang door een antiek treintje. Hierna kun je via een goed verlichte wandelroute langs alle bezienswaardigheden, zalen en kamers lopen.

4. Belgische Ardennen

België lijkt op veel punten op Nederland, maar ook zijn er veel verschillen. Neem bijvoorbeeld de Ardennen; een prachtig natuurgebied over het zuidoosten van België. Hier zie je de ruige kant van België en maak je kennis met de diepe klove, bosrijke landschappen, kronkelende rivieren en hoge bergen. De Ardennen is dé outdoor-bestemming van België en de plek waar actieve vakantiegangers en natuurliefhebbers maar al te graag heen gaan. Je kunt er bijvoorbeeld kajakken, mountainbiken en rotsklimmen, maar ook kun je er mooi een wandeling maken of overnachten in de natuur. Ben je nou niet van overnachten in de natuur? Slaap dan op één van de vele vakantieparken in de Ardennen.

5. Natuurpark Hoge Venen

Het Natuurpark Hoge Venen ligt op de grens van Duitsland en België. Het is onderdeel van het grensoverschrijdende en veel grotere natuurgebied Hoge Venen Eifel, dit bestaat in totaal uit oppervlak van 2.700 vierkante kilometer. In de laatste IJstijd werd deze omgeving gevormd en bestaat vooral uit stuwmeren, waterwegen en uitgestrekte veenlandschappen. Dit is een prachtig landschap om per fiets te ontdekken, maar je kunt er ook hartstikke mooi een wandeling maken, varen of een huifkartocht maken. In de Hoge Venen vind je een aantal vakantieparken waar je uitstekend kunt overnachten.

6. Dinant

Met haar opvallende kerk, heldere rivier en steile rotswand, is Dinant een van de fotogeniekste plekken in België. Er valt hier een hoop te zien in deze omgeving dus een goede reden om dit stadje eens te bezoeken. Een van de hoogtepunten is het Citadel, deze bevindt zich bovenop de rots en geeft een fantastisch uitzicht over de stad. In de omgeving kun je een boottochtje maken over de Maas of grotten bezoeken. Voor de mensen die van bier houden, mag een rondleiding door de Abdij van Leffe niet ontbreken!

7. Antwerpen

Natuurlijk mag Antwerpen niet ontbreken op ons lijstje. Volgens velen is dit de leukste stad van Vlaanderen en ook is het maar een klein stukje rijden van de Nederlandse grens. Antwerpen heeft genoeg culturele hoogtepunten zoals het MAS en het Rubenshuis, maar is ook nog dé modestad van België. Antwerpen gaat maar al te graag met de tijd mee, je vindt er volop creatieve initiatieven en hippe hotspots. Ga bijvoorbeeld maar eens langs aan de daktuinen van PAKT, ga uitgebreid eten in een van de vele leuke restaurants of proef een biertje bij brouwerij De Koninck. Het aanbod is ruim in Antwerpen dus voor iedereen is er wat te doen.

​​​​​​​Kortom: een ruim aanbod vakantiehuizen op de mooiste vakantiebestemmingen in België vindt je op www.huisjehuren.nl. Bekijk ons ruime aanbod vakantiehuizen in België.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN