​​​​​​​Top 7 mooiste vakantiebestemmingen van Spanje

Veel Nederlanders houden van een zomervakantie elk jaar naar Spanje. Dit is niet onterecht want Spanje heeft veel mooi plekken te bieden, prachtige stranden en het is hier een stuk warmer dan in Nederland. Lees hieronder de top 7 mooiste vakantiebestemmingen van Spanje.

1. Costa Brava

Met zijn geweldige mediterrane klimaat en zo’n 200 kilometer aan prachtige stranden in noordoost-Spanje is de Costa Brava één van Spanje’s meest populaire vakantiebestemmingen. Van toeristische badplaatsen als Blanes, Malgrat en Lloret de Mar trekken heel veel toeristen en dit is ook logisch, want het is hier gewoon hartstikke mooi. De Costa Brava biedt gelukkig ook meer dan alleen de drukke badplaatsen. Houd je nou niet van die drukte? Dan is Tossa de Mar al een stuk rustiger en biedt talloze kleinschalige kuststadjes waar dan ook meer een Spaanse sfeer heerst. Deze kuststadjes vind je tussen de kust van Platja d'Aro en de Franse grens

2. Spaanse Pyreneeën

De Spaanse Pyreneeën bevinden zich tussen de grens van Frankrijk en Spanje en strekken zich uit over de gebieden Catalonië, Navarra en Aragon, over zo’n 430 kilometer. Het landschap varieert volop en bestaat uit diepe ravijnen, glooiende hellingen, steile bergtoppen, uitgestrekte bossen en kleine bergdorpjes. Je vindt hier fantastische wandelingen met veel routes waar iedereen zich kan vermaken. De hoogste bergtoppen van de Spaanse Pyreneeën vind je in het kalkmassief van Monte Perdido. Deze hebben een hoogte van 3355 meter en de Aneto van 3408 meter. Alleen voor de echte waaghalzen dus!

3. Costa Dorada

De ‘gouden kust’ van Spanje ligt ten zuiden van Barcelona en doet haar naam eer aan. Langs een 220 kilometer lange kustlijn vind je volop populaire badplaatsen, mooie stranden en prachtige steden. De Costa Dorada is door de verdere rijafstand wat minder toeristisch dan de Costa Brava. El Vendrell heeft geweldige stranden en staat hier ook bekend om. Sitges is een stuk drukkere badplaats, maar heeft een prachtige sfeer, een lange boulevard en gezellige terrasjes. Wil je meer rust? Kies dan voor Creixell, Calafell, La Pineda of l’Ametlla de Mar.

4. Costa Blanca

Dit zuidelijker stuk kust heeft al vrij zachte winters en is al vroeg warm. De Costa Blanca is zo’n 244 kilometer lang en ligt tussen Denia en Pilar de la Horadada. De meest bekende kustplaats is Benidorm en is een geliefde overwinterplek voor ouderen met hoge flats en grote hotels. Maar ook biedt Costa Blanca prachtige kleine authentieke kustplaatsen zoals Javea en Moraira, vissersstadjes vol historie zoals Altea en een mooi bergachtig achterland met prachtige gelegen dorpen zoals Guadalest. Naast Benidorm is het meest bekend en toeristisch Calpe, bekend om zijn grote rots in zee.

5. Costa del Sol

Gemiddeld zijn er 300 dagen per jaar zon. Daarom is het misschien wel de meest populaire strandvakantie van Spanje. De Costa del Sol bevindt zich aan de zuidkust van Spanje en strekt zich uit van het noorden in Malaga tot het zuiden van Gibraltar. Er zijn hier veel erg drukke badplaatsen aan de lange stranden van Costa del Sol waarvan het ‘Nederlandse’ Torremolinos, het Benalmádena en Marbella het bekendste zijn. Als je een rustig plekje dan zijn Estepona en Nerja een tip.

6. Costa de la Luz

De Costa de la Luz is een vrijwel onontdekte kustlijn met rustige stranden en kleinschalige plaatjes. Witte dorpjes in het achterland en authentieke steden als Jerez de la Frontera en Cadiz. De Costa de la Luz behoort net als zijn bekendere buur Costa del Sol tot de regio Andalusië. De stranden zijn hier meer uitgestrekt en een stuk minder bebouwd. Je moet van Málaga of Sevilla een aardig stukje rijden, maar dat zorgt ervoor dat de massatoerisme hier nog niet is. Een echte aanrader is Cadiz, een van de oudste havensteden van Europa met een oud centrum wat omringd is door de zee.

7. De Balearen

Een azuurblauwe zee, spectaculaire baaien, schitterende stranden, toeristische badplaatsen maar ook een mooi binnenland om te ontdekken. Ten oosten van het Spaanse vasteland liggen De Balearen: de eilandengroep met Spanje’s populairste vakantie-eilanden en vakantiebestemmingen. Ibiza en Mallorca zijn de twee grootste eilanden, zowel qua toerisme als qua omvang. Ideaal voor de rustzoekers onder ons is Menorca een aanrader. Formentera is hip en prijzig, maar heeft daarenttegen wel prachtige stranden. Voor wie het strand wil combineren met uitgaan, is El Arenal op Mallorca een aanrader.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN