zomer en winter

Op vakantie naar Zweden

Vakantie Zweden

Zomers en s'winters een super vakantieland!

Vakantie Zweden

In dit land is er geen gebrek aan spectaculaire landschappen en natuur. Er zijn wel 29 nationale parken en 3500 natuurreservaten te vinden. Door de vele natuurparken met paden zijn zelfs de meest afgelegen gebieden goed bereikbaar.
Hoe verder naar het noorden, hoe mooier het eigenlijk wordt. In het zuiden vind je het meest landbouw gebied maar hoe verder je afreist naar het noorden hoe meer bossen, meren en bergen je tegenkomt.

Vakantiehuis huren in Zweden

In Zweeds Lapland in het noorden, daar kom je de Sami tegen, de oorspronkelijke bevolking van Zweden. Het prachtige nationale park Abisko ligt hier ook, dit staat bekend om de spectaculaire natuur en het Scandinavische wild. In dit park bevindt zich ook het Aurora Sky Station, wat gezien wordt als één van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te bewonderen. Zeker heen gaan dus als je in de buurt bent.

Vakantiehuis huren in Zweden

Wat ook een mooi park is, is het nationaal park Muddus, bekend om zijn diepe ravijnen en Fulufjället, hier kun je goed wandelen met gemarkeerde routes.
Ben je sportief dan kun je naast wandelen en fietsen in de zomer hier ook heerlijk golfen. Dit kan vooral in de provincies Halland en Skåne. Kajakken kun je goed doen in het westen.
​​​​​​​Ja en in de winter kun je uiteraard skiën, langlaufen, ijszeilen op een bevroren meer of op pad met een hondenslee.

Vakantiehuis huren in Zweden

Maar ook voor een stedentrip kun je heel goed naar Zweden afreizen. Denk dan aan Stockholm, Göteborg en Malmö. De hoofdstad Stockholm is verspreid over veertien eilanden die verbonden zijn door bruggen. Hierdoor wordt de stad ook wel het Venetië van het noorden genoemd.

​​​​​​​In het oude gedeelte van de stad, Gamla Stan, vind je mooie gebouwen, paleizen en musea die een idee geven van de historie van de stad. Göteborg heeft de grootste haven van het land en je kunt er heerlijk vis eten. Malmö is een iets kleinere, vriendelijke stad met een ruim aanbod aan culturele attracties. Hier kan je, net als in Stockholm en Göteborg, prima winkelen. 

Bekijk alle vakantiehuizen in Zweden

Vakantiehuis

West Zweden

In de regio Halland vind je alles voor een super vakantie. 250 Kilometer kustlijn. De perfecte combinatie van cultuur, natuur en strand

Bekijk vakantiehuizen

Midden Zweden

De mooie rode huisjes, ruige natuur. Populaire regio's zijn Värmland, Dalarna en Jämtland Härjedalen

Bekijk vakantiehuizen

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN