Veilig skieen in Europa

Wintersport 2024

Zoek een wintersport vakantie​​​​​​​Wintersport 2024
Hoe gaan we veilig de latten op?

​​​​​​​

De voorbereidingen voor het seizoen 2024 zijn in volle gang. Alle wintersportgebieden werken er hard aan om een zo veilig mogelijke wintersport vakantie aan te kunnen bieden voor hun gasten. Er zijn wel beperkingen / veranderingen waar we rekening mee moeten houden. We nemen Ischl als voorbeeld.

​​​​​​​Al weken geven politiek, autoriteiten, gezondheidsdeskundigen, artsen en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven advies over hoe het toerisme, dat zo belangrijk is voor Oostenrijk en Zwitserland, veilig opnieuw kan worden geactiveerd. In overeenstemming met en naast de momenteel geldende wettelijke vereisten hebben de besluitvormers in Ischgl en Samnaun ook een uitgebreid pakket maatregelen ontwikkeld met als doel de gezondheid en veiligheid van onze gasten, onze medewerkers en de lokale bevolking te waarborgen.

Algemene informatie en organisatie

​​​​​​​Informatiezuilen en bewegwijzering:
Deze verwijzen naar onze Covid-19-nalevingsrichtlijnen bij de ingangen van onze transportsystemen, in de kabelbaancabines, de restaurants, de sportwinkels en skidepots. Daarnaast zullen wij u regelmatig en in meerdere talen informeren door middel van passende aankondigingen in de toegangszones van de liften en de kaartverkooppunten.

Gratis multifunctioneel doekje:
Bij aankoop van een skipas geven we je een multifunctioneel doekje dat als mond- en neusbescherming (MNS) kan worden gebruikt. Het dragen van een MNS is verplicht in de daarvoor gemarkeerde gebieden.

Georganiseerde wachtrijzones:
​​​​​​​De wachtrijzones, ongeacht de huidige wettelijke vereisten, zullen technisch zo ingedeeld worden dat groepen mensen, die dicht bij elkaar staan, ​​zoveel mogelijk worden vermeden.

​​​​​​​Handhygiëne: In onze kabelbanen en in de bergrestaurants zijn er voldoende handdesinfectiemogelijkheden geïnstalleerd.

Aanraders omgeving Ischl

Schladming an der Piste 1

Modern appartement in Steiermark met sauna.

​​​​​​​4 Personen, 1 slaapkamer

Bekijk vakantiehuis

Luxery Salzkammergut Chalet

Sfeervol appartement in Obertraun met gedeeld zwembad.

4 pers. 2 slaapk. 2 badk.

Bekijk vakantiehuis

Ennsling S Chalet Luxe

Luxueus chalet vlak bij Ennsling met privéspa

8 pers. 3 slaapk. 3 badk.

Bekijk vakantiehuis

Bergbanen en skibussen

Beperkt aantal personen:
​​​​​​​Een vermindering van het maximale aantal personen dat is toegestaan ​​in de kabelbaancabines of stoeltjesliften is wettelijk niet verplicht, maar de toegestane capaciteiten worden niet gebruikt als het aantal passagiers navenant laag is. In kabelbaancabines en bij gebruik van stoeltjesliften en liften moet altijd een MNS worden gedragen.

Desinfectie van de kabelbaancabines:
​​​​​​​Alle kabelbaancabines worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd. Er worden speciale koude vernevelaars gebruikt om een ​​langdurige, zwevende druppelnevel aan te brengen. Dit elimineert 99,99% van de virussen, bacteriën en sporen op de behandelde oppervlakken binnen één minuut. Het actieve ingrediënt laat na gebruik geen residu achter, is 100% biologisch afbreekbaar, niet giftig, pH-neutraal en huid- en oogvriendelijk.

Maatregelen voor desinfectie van oppervlakte- / kamerlucht:
​​​​​​​Desinfectiemaatregelen voor oppervlakte- / kamerlucht worden ook dagelijks uitgevoerd in skibussen evenals in sportwinkels en skidepots, de EHBO-posten / doktershaven in het skigebied, maar ook bijvoorbeeld in onze toiletvoorzieningen en liftcabines. Ook hiervoor wordt gebruik gemaakt van de ULV koudvernevelingsmachines.

A

Les Portes du Grand Massif

In het unieke Flaine, dat dankzij zijn sneeuwzekerheid ook wel de big snowy bowl wordt genoemd, ligt een authentieke résidence met de naam Les Portes du Grand Massif. Deze viersterren-résidence is een uitermate geschikte plek om uw skitocht te beginnen: aan de overkant van de weg begint een skipiste die u naar de dichtstbijzijnde skilift brengt. Om terug te komen neemt u de gratis skibus.

Alle chalets in Flaine

A

As 

Bergrestaurants

Minimumafstanden:
​​​​​​​In de bergrestaurants wordt gelet op de officieel minimumafstanden tussen tafels en stoelen. Daarnaast zijn er nieuwe scheidingswanden in de zitruimtes geplaatst en de hygiënemaatregelen in de free-flow ruimtes aangepast en uitgebreid.

Beperkt aantal gasten:
​​​​​​​Om ervoor te zorgen dat er voldoende veiligheidsafstand wordt gehandhaafd, zullen we - afhankelijk van de bezetting - ook de toegang tot onze restaurants op de berg beperken.

Digitale menukaarten / drankkaarten:
​​​​​​​Alle menukaarten / drankkaarten kun je bekijken via een speciale app of via QR-code.

Muziekevenementen:
​​​​​​​Muziekoptredens in de restaurants en bars van de bergbanen vinden alleen plaats in de vorm van achtergrondmuziek. De rodelavonden vinden plaats met strikte inachtneming van de geldende veiligheidsmaatregelen.

Reiniging:
​​​​​​​Er vinden een groot aantal reinigingsactiviteiten plaats gedurende de gehele dag. Dit geldt bijvoorbeeld voor de reiniging en desinfectie van de tafels / barruimtes in de bergrestaurants, evenals voor leuningen, deurgrepen en sanitair. Ook in ventilatiesystemen zijn de filterreinigingsintervallen verkort.

Overige top bestemmingen in Europa

Les Arcs, Frankrijk

Zeer comfortabel chalet met veel faciliteiten in een dorp met rijke historie en toegang tot skigebied.
​​​​​​​
7 pers. 2 slaapkamers

Bekijk vakantiehuis

Plein Sud, Frankrijk

Luxe appartement aan de skipiste in bruisend Val Thorens.

​​​​​​​4 pers. 2 slaapk.

Bekijk vakantiehuis

Krokus, Zwitserland

Luxe 6-pers. chalet met schitterend uitzicht.

6 persoons 2 slaapk.

Bekijk vakantiehuis
Bekijk alle wintersport mogelijkheden

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN