VIND JOUW VAKANTIEhuis in duitsland!

Wintersport Duitsland 2025

Huisje huren wintersport Duitsland

Wintersport bij onze oosterburen is populairder dan ooit tevoren. Er gaan op dit moment zelfs meer Nederlanders op wintersportvakantie in Duitsland dan in Zwitserland en Italië samen. Met name het middelgebergte Sauerland is geliefd onder de Nederlanders om een huisje te huren. Deze maakt goede seizoenen door, echter het kan wel eens voorkomen dat er een matig seizoen is, omdat het gebergte niet al te hoog is en daardoor niet sneeuwzeker is.

Daarnaast zorgen de pauzes, de après-ski en niet te vergeten het Duitse bier en bratwurst voor een aantal andere hoogtepunten. Ga eens een huisje huren midden tussen de pistes en je hebt alle vrijheid en je bevindt je in een van de meest veelzijdige wintersportbestemmingen van Europa. En wat het allermooiste hieraan is: het is lekker dichtbij huis, dus je bent er zo! Er zijn genoeg verblijfsplekken waar je kunt uitrusten om de volgende dag er weer flink tegenaan te gaan!

​​​​​​​Er zijn meerdere gebieden waar je een huisje kunt huren tijdens je wintersport in Duitsland. Je kunt skiën in Sauerland (waar Winterberg zeer populair is), het Zwarte Woud, de Duitse Alpen of het Beierse Woud, het zijn stuk voor stuk goede wintersportgebieden. Zo kun je er ideaal skiën, snowboarden of langlaufen. Daarnaast is een wintersportvakantie in Duitsland een stuk goedkoper dan in Frankrijk of Oostenrijk

Populaire Skigebieden wintersport Duitsland
​​​​​​​

Sauerland

Zwarte Woud

Duitse Alpen

Beierse Woud

Altastenberg

Willingen

Ostallgäu

Feldberg

Garmisch Partenkirchen

Bezienswaardigheden wintersport Duitsland

Slot Neuschwanstein in het dorpje Hohenschwangau is een mooi kasteel gelegen tussen de bergen. Eerder stond hier de middeleeuwse burcht Schwanstein, echter is sinds 19de eeuw daar niets meer van te zien. Ludwig II van Beieren, ook wel ‘gekke Ludwig’ genoemd, gaf de opdracht om het te bouwen. Alleen de derde en vierde verdieping zijn volledig ingericht, ook zijn alleen deze verdiepingen toegankelijk voor het publiek. Zowel in de zomer als in de winter is dit gebied enorm populair.

De stad Garmisch-Partenkirchen gelegen in Beieren is bekend om de enorme Zugspitze, dit is de hoogste berg van Duitsland met een hoogte van 2962 meter. Het is gelegen in het dal van de Loisach en wordt omringd langs drie kanten door het hooggebergte; in het oosten door het Esterelgebergte, het zuiden door het Wettersteingebergte en in het westen door het Ammergebergte. De plek is ontstaan nadat Hitler de gemeenten Garmisch en Partenkirchen samenvoegde in 1935. In 1936 vonden hier ook de Olympische Winterspelen plaats.

​​​​​​​Het idyllische meer Königssee ligt in het zuidoosten van het land en wordt omringd door de bergen van het Berchtesgadener Land. Dit bekende meer ligt aan de voet van de berg Watzmann, deze berg torent met zijn 2713 meter hoogte ver boven het landschap uit. Daarnaast is het meer ook de laatste stop van de beroemde Duitse Alpenroute. Je moet hier zeker de St Bartholomä kerk en de echowand niet missen. De kapitein laat hier met een trompet de wereldberoemde echo van de Königssee horen.

Klimaat in Duitsland

Volgens het Köppensysteem kent Duitsland een gematigd zeeklimaat, met vrij milde winters, geen zeer warme zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Wegens de verschillende berg- en heuvelgebieden vind je in het land toch vrij veel variatie in het weer. Zo kun je binnen een radius van honderd kilometer al te maken hebben met grote verschillen in temperatuur en weerbeeld. Dit is met name het geval als er een hooggelegen gebied er tussenin ligt. Er wordt vaak gezegd hoe meer je naar het zuiden gaat hoe warmer het wordt, echter is dit in Duitsland niet gegarandeerd.

Op meerdere plekken in Duitsland kun je in de winter aan wintersport doen. De bergen zijn niet zo hoog als in de buurlanden Zwitserland en Oostenrijk, hierdoor is de sneeuwzekerheid iets minder. In het uiterste zuiden van Beieren vormt hier een uitzondering. Hier beginnen de Alpen en zijn er hoogtes tot bijna drieduizend meter waar je uitstekend kunt skiën. Een populair skigebied hier is het Garmisch-Partenkirchen, waar op Nieuwjaarsdag het traditionele schansspringen elk jaar gehouden wordt.

​​​​​​​Een huisje huren in Sauerland is zeer populair onder de Nederlanders en dan met name de plaatsen Winterberg en Willingen. De grootste reden dat het zo populair is dat het dichtbij ons kikkerlandje ligt. Zo sta je binnen een paar uur al op de skipistes, als er sneeuw ligt op dat moment natuurlijk. Heel veel wintersporters gaan dan ook vaak maar twee of drie dagen op wintersportvakantie naar Duitsland.

In de spotlight

VAKANTIEHUIZEN WINTERSPORT DUITSLAND

Kurhaus am Nordenau - 10 pers

Nordenau, Nordrhein-Westfalen, Duitsland

10 personen

9 slaapkamers

3 badkamers

€ 260
gemiddeld
per nacht

Kurhaus am Nordenau

Nordenau, Nordrhein-Westfalen, Duitsland

16 personen

9 slaapkamers

3 badkamers

€ 280
gemiddeld
per nacht

Appartement Wank

Garmisch-Partenkirchen, Boven Beieren, Duitsland

2 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 66
gemiddeld
per nacht

Tiny House Chalet Jasmin

Fischbachau, Boven Beieren, Duitsland

5 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 155
gemiddeld
per nacht

Appartement Kramer

Garmisch-Partenkirchen, Boven Beieren, Duitsland

3 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 59
gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis Panoramablick

Neuhaus am Rennweg, Thüringer Woud, Duitsland

3 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 128
gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis mit 3 Schlafzimmern für bis 9 Personen

Sankt Englmar, Beierse Woud, Duitsland

6 personen

3 slaapkamers

1 badkamer

€ 361
gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis Rechbergblick (BEU302)

Bernau, Zwarte Woud, Duitsland

6 personen

3 slaapkamers

1 badkamer

€ 126
gemiddeld
per nacht

Appartement Am Hohen Bogen

Arrach, Beierse Woud, Duitsland

2 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 60
gemiddeld
per nacht

Appartement Am Hohen Bogen

Arrach, Beierse Woud, Duitsland

6 personen

3 slaapkamers

1 badkamer

€ 97
gemiddeld
per nacht

Een huisje huren, appartement of een chalet huren in Duitsland

​​​​​​​Een wintersportvakantie naar Duitsland is onder veel Nederlanders populair vanwege de korte reistijd. Je bent namelijk in enkele uren al in de skigebieden. Er zijn veel huisjes, chalets of appartementen te huren midden tussen de pistes, maar ook dichtbij de pistes in gezellige dorpjes. En wat denk je van een huisje huren met een verwarmd zwembad erbij? Zo kun je voor of na het sporten heerlijk ontspannen in het water. De hele dag lekker skiën, daarna een Duits biertjes met een bratwurst en daarna plons je het zwembad in. Ook kun je op veel plaatsen een huisje huren met hond, zodat je trouwe viervoeter ook mee kan op vakantie, want die verdient natuurlijk ook een heerlijke vakantie. Wat ook veel wordt gedaan is een aantal dagen op een vakantiepark blijven waar er vele faciliteiten worden aangeboden. Wat past het beste bij jou? Wij wensen je alvast een prettige vakantie. Auf wiedersehen!
​​​​​​​

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN