​​​​​​​Het Pieterbad lopen? Ga een huisje huren!

Hou je van wandelen, dan heb je vast wel eens van het Pieterpad gehoord. Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. Het pad heeft een lengte van 499 kilometer en loopt van Pieterburen, aan de Groningse Waddenkust, tot Sint-Pietersberg, bij Maastricht. De route is verdeeld in 26 etappes voert langs prachtige dorpjes en door de meest uiteenlopende landschappen. Het wandelen van het Pieterpad is een echte ervaring vol bijzondere ontmoetingen en belevenissen.

Het Pieterpad is verdeeld in 26 etappes, zoveel mogelijk over de kleinere (onverharde) wegen en paden. Ga een huisje huren langs de route en gebruik die als uitvalsbasis voor meerdere etappes. De etappes starten en stoppen allemaal bij of in de buurt van openbaar vervoer, zoals bus of trein, dus je komt eenvoudig van je vakantiehuisje naar het startpunt van je volgende etappe en weer terug naar je huisje. Een huisje huren langs de etappe kent dus vele voordelen en is zeker aan te bevelen.

​​​​​​​Het Pieterpad begint in Pieterburen, boven aan de Groningse kust. Onderweg is er heel veel te zien en te beleven. Je doorkruist diverse soorten landschappen, zoals de rijke Groninger klei, de Drentse zandgronden en heide, de Sallandse Heuvelrug, de lommerrijke Achterhoek, het Montferland en het langgerekte en gevarieerde Limburgse land. Elk gebied is weer ander en kent zijn eigen karakteristieke kenmerken en cultuur en verschillende dorpjes en boerderijtypen.

Maak je eigen indeling

Er is geen specifieke wandelconditie voor nodig om het Pieterpad te lopen. Elk van de 26 etappes is tussen de 15 en 22 kilometer lang en begint en eindigt in de buurt van openbaar vervoer, zodat het altijd gemakkelijk te bereiken is. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen indeling te maken en langere of juist kortere afstanden te lopen. Je kunt gewoon je eigen indeling maken. Er zijn verschillende mogelijkheden om een huisje te huren langs de route en van daaruit meerdere etappes te lopen.

Een geweldige ervaring

Om de route te lopen is er een gids die alle informatie bevat die je nodig hebt. De route is gemarkeerd in het veld en in de gids staan gedetailleerde routekaarten en er zijn diverse horecagelegenheden aangegeven waar je tussendoor een lekkere versnapering kunt nuttigen. Tevens is er een Facebook-groep waar wandelaars hun ervaringen kunnen delen met andere wandelaars. Wil je een huisje huren langs het Pieterpad? Via Zoek&Boek op deze website vind je snel een leuk huisje. In de gids staat de routebeschrijving van de 26 dagetappes inclusief routekaart. De stap-voor-stap routebeschrijving is opgedeeld in 2 richtingen. De bovenste helft is de routebeschrijving in de richting van noord naar zuid, de onderste helft de richting van zuid naar noord. Wil je niet van Pieterburen naar Sint-Pietersberg, maar juist van Sint-Pietersberg naar Pieterburen wandelen, dat kan ook. Dan gebruik je dus de gids van achteren naar voren. Op de kaart zijn de onverharde wegen aangegeven in wit-rode stippellijnen en de verharde wegen in doorgetrokken rode lijnen. Ook de bushaltes en treinstations staan duidelijk aangegeven, zodat je eenvoudig je verblijf kunt plannen.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN