​​​​​​​viva hollandia

Vakantiehuizen in Nederland


​​​​​​​Huisje huren in Nederland

Er is namelijk veel te zien en te doen in ons eigen land. We kunnen naar "het Venetie' of te wel.....Giethoorn, de Waddeneilanden (zelfs hier kun je eilandhoppen!) of het Limburgse heuvellandschap maar ook een heuse strandvakantie in Zeeland. Zelfs een citytrip naar Haarlem, Den Bosch of Maastricht is een goede optie, en erg leuk om te doen! Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het gewoon in ons eigen land. Het is ook niet zo gek dat buitenlandse toeristen massaal naar Nederland komen, elk jaar weer. ​​​​​​​

Het bos in

Lekker de ruimte om je heen hebben, genieten van een mooi vakantiehuis en  uren door het bos dwalen. Met of zonder hond. Welk seizoen je ook gaat, in het bos is het altijd mooi!

Aan het water

Wat is er nou leuker dan wakker worden en de eenden in je voortuin te zien rondlopen. Of je rubberbootje opblazen en de hele dag op het water spelen. Misschien houd je wel van surfen?

Of naar de Wadden?

De Waddeneilanden hebben  iets magisch. De combinatie van natuur, lekker eten en de cultuur van de eilandbewoners, zouden hier weleens de reden van kunnen zijn...


​​​​​​​Een huisje huren op de mooiste plekjes van Nederland!
​​​​​​​

Huisje huren op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden staan garant voor onthaasten en uitwaaien of te wel; complete ontspanning. De grootste van de Waddeneilanden is Texel, en de eerste van het rijtje. Vanuit Den Helder stap of rijd je zo op de boot naar Texel. Na Texel volgen Vlieland en Terschelling. Deze zijn te bereiken via Harlingen. Op Vlieland is je auto niet toegestaan, op Terschelling wel. De volgende in het rijtje is Ameland. Voor een bezoek stap je op de boot vanaf Holwerd. Het laatste eiland van het rijtje is ook autoluw; Schiermonnikoog. De boot naar Schiermonnikoog vertrekt vanaf Lauwersoog. Een eiland met maar 1 dorp, vriendelijke mensen, en het breedste strand van Europa. 

Huisje huren op de Veluwe

De Veluwe is een groot natuurgebied en één van de mooiste plekken in Nederland. Je vindt hier verschillende soorten landschappen, van mooie bossen tot bloeiende heide en zelfs een zandverstuiving. In dit enorme beschermde natuurgebied heeft de natuur vrij spel. De Nederlandse big five, zoals edelherten of wilde zwijnen, krijgen hier alle ruimte. Trappend of lopend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur. Er zijn honderden kilometers aan fietspaden en wandelroutes uitgezet. De weidsheid van de Veluwse natuur ervaar je vooral vanaf een uitkijktoren. Bezoek 1 van de Hanzesteden zoals Harderwijk, Elburg en/ of Hattem.

Huisje huren in Zeeland

De meeste zonuren in Nederland kun je vinden in .... ja Zeeland.
Door de ligging aan open zee, zijn hier bijna nooit stapelwolken, vandaar dat je hier de meeste zonuren van heel Nederland krijgt. De stranden in Zeeland zijn erg veilig en schoon. Op veel duinovergangen wappert dan ook een blauwe vlag. Op een Blauwe Vlag strand is het zwemwater van uitstekende kwaliteit. Het strand wordt schoongehouden. Je kunt er naar toilet gaan. Niet elk strand in Zeeland is hetzelfde, je hebt weidse stranden met veel ruimte tot kleine, intieme stranden aan bijzondere baaien. Het landschap in Zeeland is een afwisseling van schorren, slikken, polders en dijken, maar ook bossen en duinen. En naast al dit natuurgeweld, zijn er uiteraard ook veel leuke stadjes te vinden.

Huisje huren in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg staat bekend vanwege het prachtige landschap en de Bourgondische gastvrijheid, van Drie-landenpunt, Valkenburg en Maastricht. Er valt heel veel te beleven. Ontdek, al fietsend of wandelend het landschap, nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. Net als op de Waddeneilanden, beleef je hier echt het "buitenland gevoel". Leuk om te bezoeken zijn de mergelgrotten. Door de jarenlange winning van mergel is er onder de grond een uitgebreid gangen stelsel ontstaan. Je kunt ze bezoeken in Maastricht en Valkenburg. Ook leuk is een ritje met een stoomtrein door het Limburgse heuvelland. Waan je terug in de tijd, je ruikt de kolen, de conducteur komt zelfs je treinkaartje knippen en het geluid van de stoomtrein, maakt het heel realistisch!

Huisje huren in Weerribben/ Giethoorn

Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om het vliegtuig te pakken en richting Venetie af te reizen, maar heb je weleens aan Giethoorn gedacht? De espresso mag dan iets van minder kwaliteit zijn, maar de beleving de water beleving is wel echt van dezelfde kwaliteit! Je kunt hier een "kroegentocht" op het water maken. (Heb je watervrees, kan het ook op de fiets of wandelend.) In Giethoorn en Nationaalpark Weerribben-Wieden zijn prachtige vaarroutes uitgezet. Ze leiden je door het beroemde waterdorp van veenontginners en het unieke laagveengebied met kaarsrechte kanalen en geulen, moerasbossen, trilveen en rietlanden. Huur een fluisterbootje, punter,  sloep of kano en trek erop uit!

Huisje huren in Friesland

Het is soms een hele uitdaging om te verstaan wat een Fries nou zegt, maar dat maakt een vakantie nou ook wel weer leuk hier. Of je nu een wandelaar, fietser, natuurliefhebber, watersporter of rustzoeker bent, het is hier in Friesland te vinden. Uitgestrekte weilanden en polderlandschappen bieden je een mooi weids uitzicht. Tussendoor ligt water, veel water. Op de Friese Meren kun je eindeloos veel watersporten. Maar ook leuke pittoreske dorpen als Hindeloopen, Lemmer en Stavoren zijn leuk om te bezoeken. De provincie friesland heeft maar liefst vier nationale parken waaronder het eiland Schiermonnikoog.​​​​​​​

Een vakantiehuis huren in Nederland is een goede keuze!

Een vakantiehuis huren in Nederland is een populaire keuze onder toeristen die op zoek zijn naar een ontspannen en comfortabele vakantie. Met zijn prachtige landschappen, historische steden en prachtige stranden, biedt Nederland een scala aan mogelijkheden voor een geweldige vakantie. Of je nu op zoek bent naar een rustige en ontspannen vakantie of naar avontuur en ontdekking, Nederland heeft iets voor iedereen.

Huisje huren in Nederland voor elk budget!

Bekijk ons aanbod van meer dan 4500 particuliere vakantiehuizen, vakantiewoningen in Nederland. 

Bekijk alle vakantiehuizen in Nederland

In de spotlight

Vakantiehuizen in Nederland

Vakantiehuis Resort Nieuwvliet-Bad 19

Nieuwvliet, Zeeland, Nederland

16 personen

8 slaapkamers

6 badkamers

€ 745 gemiddeld
per nacht

Villa Hof van Salland 6

Hellendoorn, Overijssel, Nederland

6 personen

3 slaapkamers

2 badkamers

€ 246 gemiddeld
per nacht

Landhuis Wad Anders

Wierum, Friesland, Nederland

20 personen

8 slaapkamers

6 badkamers

€ 1.307 gemiddeld
per nacht

Villa Buitenhof De Leistert 11

Roggel, Limburg, Nederland

9 personen

4 slaapkamers

2 badkamers

€ 216 gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis De Koog nr 2 - 6 pers woning de luxe

De Koog Texel North Holland, Waddeneilanden, Nederland

6 personen

3 slaapkamers

2 badkamers

€ 205 gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis Kustpark Texel 3

De Koog, Waddeneilanden, Nederland

4 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 145 gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis Resort Koningshof 5

Schoorl, Noord-Holland, Nederland

4 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 135 gemiddeld
per nacht

Friese Meren Villa's 12

Delfstrahuizen, Friesland, Nederland

8 personen

4 slaapkamers

5 badkamers

€ 246 gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis Resort Maastricht 2

Maastricht, Limburg, Nederland

6 personen

3 slaapkamers

1 badkamer

€ 275 gemiddeld
per nacht

Rixwolde vakantievilla 430

Zeewolde, Flevoland, Nederland

4 personen

2 slaapkamers

2 badkamers

€ 202 gemiddeld
per nacht

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN

Onderdeel van Recreatie Online B.V.