De beste vakantie's met honden

Vakantiehuizen in Europa

Als de dogs kwispelen.......dan hebben de baasjes vakantie!

NederlandAlle bestemmingen

Met de honden op vakantie!

​​​​​​​Als honden-liefhebber wil je natuurlijk dat de hond meegaat op vakantie.
Maar hoe vind je nu als hondenbezitter net die ene leuke plek waar je je hond zonder problemen mee naartoe kunt nemen? Bij ons natuurlijk. Wij zijn namelijk de enige verhuurders die alleen maar vakantiewoningen aanbieden, die getest zijn door onze eigen Happy :) Dogs testers. Deze testers hebben allemaal 4 poten en een staart.

Naar Frankrijk

Naar Duitsland

Tips voor een vakantie met je viervoeter 

Invoereisen per land

Als je jouw hond mee wilt nemen naar het buitenland moet je je houden aan de buitenlandse wet- en regelgeving. De invoereisen per land zijn hier te vinden. In alle gevallen dient jouw huisdier gechipt te zijn, in het bezit te zijn van een Europees paspoort en 21 dagen voor vertrek moet het dier zijn rabiës vaccinatie (hondsdolheid) hebben gehad.

Reisziek

​​​​​​​​​Niet iedere hond (of kat) vindt een lange autorit prettig. Sommige dieren krijgen reisziekte doordat het evenwichtsorgaan verstoord is. Het is verstandig om een ondersteuning tegen reisziekte mee te nemen. Stop onderweg ook regelmatig voor een wandelingetje zodat jouw hond zijn behoeftes kan doen. Uiteraard moet er altijd voldoende vers drinkwater aanwezig zijn.

Bescherming

Het is belangrijk om jouw hond op reis goed te beschermen tegen teken. Teken kunnen in het buitenland namelijk bepaalde ziektes met zich meedragen. Daarnaast komen in het Middellandse zeegebied (Frankrijk, Spanje) zandvliegen voor. Deze kunnen Leishmania overdragen, net als hartwormmuggen die een hartworm kunnen veroorzaken.

Omgaan met warmte

Hondenrassen met een korte snuit (zoals de Franse/Engelse Bulldog en de Mopshond) hebben meer kans op oververhitting. De gevolgen van oververhitting kunnen zeer ernstig zijn. Het is dus zeer belangrijk om bij een vakantie naar warme landen goed op jouw hond te letten en deze genoeg mogelijkheden geven om af te koelen.

Getest huisje huren met hond

Happy Dogs Testers (viervoeters) hebben alle vakantiehuisjes van huisjehuren.nl, waar honden welkom zijn, in de praktijk getest en geschikt bevonden voor alle baasjes met hun hond. En dat is geen grapje! Voor de hondeneigenaren zijn duurzaamheid en comfort wellicht belangrijk, maar ze zullen extra van hun vakantie genieten als hun honden het naar hun zin hebben. Ruimte in en rondom de vakantiewoning zal bij de keuze voor een bepaalde vakantiewoning de overhand hebben. Maar wist je dat je bij de verhuurder van deze huisjes zowel duurzaamheid, comfort en ruimte krijgt. Je hoeft niet te kiezen, alles waaraan jij en jouw hond behoefte hebben is aanwezig.

​​​​​​​Bekijk de illustraties op de website en lees de transparante en duidelijke info bij elk fraai vakantiehuisje met hond dat je kunt boeken. Verder commentaar, tekst en uitleg zijn dan verder overbodig. Het ontbreekt je aan niets, alleen kleding en verzorgende producten pak je in en uiteraard de koffer van de hond. Vakantiehuisjes geschikt voor mensen met honden zijn uitgebreid getest door…. ja echt, door honden zelf. Beter kun je het niet doen, toch? Als je weet hoe kieskeurig honden zijn, dan weet je dat het wel goed zit met de vakantiewoningen en hun omgeving.

Reserveer een vakantiehuis met hond op tijd

Reserveer nu een vakantiehuis voor jou en de hond als je verzekerd wilt zijn van een plek. Een huisje huren met hond doe je ruim op tijd, omdat deze vakantiewoningen zeer populair zijn. En omdat jij natuurlijk de hond mee wilt nemen op vakantie. Juist in de vakantie kunnen jullie van elkaar genieten en alle tijd samen doorbrengen op een heerlijke plek, speciaal uitgekozen voor baasjes met hun honden.

​​​​​​​Ook een hond wil weleens op vakantie en een andere omgeving besnuffelen dan steeds datzelfde rondje door het park te wandelen. Nieuwe geurtjes ontdekken en vriendjes maken, het kan als het baasje kiest voor vakantiehuis met hond. Een vakantiehuis waar de hond ook heerlijk naar buiten kan en rondom het huisje kan spelen met de bal of frisbee, want die gaan natuurlijk ook mee. Met de zee of de bossen in de buurt is er altijd wat te beleven. En wil het baasje even alleen boodschappen doen, dan kan de hond heerlijk uitslapen in het comfortabele en ruime huisje, waar hij alle ruimte heeft.

Vakantiehuis huren, hond welkom

Als je met de hond op vakantie wilt, wil je zeker weten of hij welkom is. Bij huisje huren met hond is dat zo. De hond is er een graag geziene gast. Er zijn kosten noch moeite gespaard om het verblijf van zowel het baasje als de hond zo aangenaam mogelijk te maken. De vakantiehuisjes zijn getest op hun hondvriendelijkheid en niet door zomaar de eerste de beste meneer of mevrouw, maar door de deskundige zelf.

​​​​​​​Happy Dogs Testers hebben deze taak op zich genomen, daarom krijgen alle baasjes en honden de vakantiewoning die bij hun past. Je kunt er veel over vertellen, maar je kunt ook de website bekijken en met eigen zien welke vakantiewoningen je kunt huren, hoe ze zijn ingericht, welke locaties er zijn en ook heel belangrijk welke huisjes er beschikbaar zijn in de periode dat jij op vakantie wilt gaan.

Huisje huren met hond

Zelf ben je dol op je hond, maar niet iedereen is gecharmeerd van honden op een vakantiepark. Om je welkom te voelen tijdens jouw vakantie met hond, is het aan te raden de huisjes van huisje huren met hond te bekijken en daar een boeking te plaatsen. Je weet hiervan zeker dat honden worden gewaardeerd en gerespecteerd, maar ook dat het huisje voor jouw viervoeter is ingericht: gemakkelijk schoon te houden (want het is niet altijd prachtig weer, er zullen ook modderpoten het huisje ingaan), ruimte zowel in huis als ook daar buiten.

Huisje huren met een omheining zodat de hond geen kennis kan gaan maken met de buren is een optie. En jij kunt rustig dat boek gaan lezen of muziek luisteren op het fraaie terras zonder dat je achter de hond aan hoeft te gaan. Voor alle zekerheid zou je een GPS tracker kunnen gebruiken, want sommige honden vinden altijd wel een gaatje om weg te komen. Ook een grondpin met lange lijn houden de hond op jouw terrein. Met enkele kleine voorbereidingen wordt het een vakantie om nooit te vergeten in een vakantiehuis met hond.

Huisje huren geschikt voor jou en de hond

In jouw vakantie dien je geen zorgen te hebben. Deze vrije dagen zijn er voor totale ontspanning en gezelligheid en daar hoort de hond ook bij. Kies voor huisje huren met hond en je bent van alle gemakken voorzien, zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. “Deskundige” honden, de zo genaamde Happy Dogs Testers, hebben de locaties en huisjes goedgekeurd. Vooral de gemakkelijk schoon te houden inrichting (want een hond brengt haren en modder mee naar binnen) en de ruimte binnen en buiten zijn getest en goed bevonden.

Belangrijke zaken voor een fijne vakantie van het baasje met zijn hond. Wil je nog meer ruimte voor de hond, boek dan een vakantiehuis met hond voor meer personen dan je nodig hebt. Heb je een puppy of een senioren hond dan zul je wellicht nog wat andere eisen hebben, denk aan geen trappen (ook niet bij het in- en uitgaan van de woning), dichtbij een uitlaatstrook. Neem de tijd om alles de revue te laten passeren voor een zorgeloze vakantie. Een goede voorbereiding is door de verhuurder en zijn Happy Dogs Testers reeds gedaan, de huisjes zijn geschikt voor jou en de hond, zoals je kunt zien en lezen op de fraaie website met prachtige illustraties.

​​​​​​​Jij kijkt zelf welk vakantiehuis het meest geschikt is in jouw situatie. Lees de ervaringen van derden, die ook gekozen hebben voor een vakantiehuis met hond en doe er je voordeel mee. De hond thuis laten? Het is echt niet nodig, alle voorzieningen zijn er om er voor het baasje en de hond een fijne tijd van te maken.

In de spotlight

Hondvriendelijke accommodaties

Vakantiehuis Banjol, Kroatië

Banjol, Eiland Rab, Kroatië

6 personen

3 slaapkamers

2 badkamers

€ 400 gemiddeld
per nacht

Villa Vali 2

Krk/Vrbnik, Kvarner baai, Kroatië

4 personen

2 slaapkamers

2 badkamers

€ 400 gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis Muntrilj, Kroatië

Muntrilj, Pazin, Kroatië

7 personen

3 slaapkamers

5 badkamers

€ 399 gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis St Anthony

Jávea/Xàbia, Costa Blanca, Spanje

10 personen

5 slaapkamers

5 badkamers

€ 399 gemiddeld
per nacht

Vakantiehuis Kjellerup, Denemarken

Kjellerup, Oost-Jutland, Juelsminde, Vejle/Fredericia geb., Denemarken

10 personen

6 slaapkamers

1 badkamer

€ 399 gemiddeld
per nacht

Villa Radini

Umag, Buje, Kroatië

8 personen

4 slaapkamers

3 badkamers

€ 399 gemiddeld
per nacht

Villa Nin

Nin, Kroatië

10 personen

4 slaapkamers

4 badkamers

€ 399 gemiddeld
per nacht

Villa Goéland

Moëlan sur mer, Bretagne, Frankrijk

9 personen

4 slaapkamers

3 badkamers

€ 399 gemiddeld
per nacht

Villa GreenBlue

Porec, Kroatië

6 personen

3 slaapkamers

3 badkamers

€ 398 gemiddeld
per nacht

Villa La Vie Krk

Garica, Eiland Krk, Kroatië

8 personen

4 slaapkamers

4 badkamers

€ 398 gemiddeld
per nacht

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN