​​​​​​​Wintersportvakantie kiezen

Het is bijna zover om de wintersportvakantie te kiezen? Dan is het belangrijk dat je je daar goed op gaat voorbereiden. Stel je eens voor dat het je eerste wintersport is, dan ben je blij als je wat tips krijgt waar je zoal aan moet denken. Daarom besteden we in deze blog aandacht aan het je eerste wintersportvakantie. Ga er maar eens goed voor zitten want dit gaat een heerlijk moment worden, je krijgt steeds meer zin om te vertrekken!

Eerste keer op wintersport...

De eerste wintersport staat bijna voor de deur. Je hebt er veel zin in en dat is logisch. Het is een hele mooie ervaring en als je zelf bent geweest weet je ook waarom zoveel mensen ieder jaar weer uitkijken naar hun wintersportbestemming. Maar waar wil je naar toe? Wat is het budget? Hoe ga je naar de wintersportbestemming? In dit artikel krijg je tips en kun je beginnen met het voorbereiden van jouw eerste wintersportvakantie.

Wintersportvakantie boeken

Je gaat met je gezin, samen, je vriendengroep of familie op wintersport, er moet natuurlijk veel geregeld worden. Zorg daarom dat je vooraf duidelijkheid hebt over waar je naar toe wil, wat het budget is, wat voor vervoer je gebruikt, naar welk land je gaat en wat voor accommodatie je wil. Hoe ga je dit aanpakken? Een paar tips:

- Als je met meerdere mensen gaat, ga dan na wat de wensen zijn van iedereen.
- Zorg dat je je goed in gaat lezen over de bestemmingen en de skigebieden.
- Is het voor iedereen de eerste keer? Dan kun je het beste kiezen voor een skigebied waar opties zijn voor beginners.
- Het budget is van groot belang. Je moet een accommodatie betalen, skipassen, de reis heen en terug, materialen         huren en ga zo maar door. Als je van tevoren weet wat er per persoon besteed mag worden, kun je daar rekening         mee houden om je wintersportvakantiebestemming te kiezen.

Wintersport en vervoer

Het klinkt natuurlijk heel logisch, maar hoe ga je naar de wintersportbestemming? Ga je zelf met de auto, ga je met een bus(reis) of ga je met het vliegtuig? Als je gaat vliegen, dan is het advies wel om een skigebied te kiezen wat zich ook weer bevindt bij een station of vliegveld (zodat je geen uren hoeft te rijden om op de bestemming te komen).

​​​​​​​Er zijn veel mogelijkheden in de Alpen. Sommige mensen kiezen voor de Oostenrijkse gezelligheid, of wil jij een uitgestrekt skigebied in Frankrijk? Zwitserland en Italië zijn ook opties, meer dan genoeg mogelijkheden dus, maar ook genoeg om over na te denken!

Op tijd je wintersportvakantie boeken

De wintersportvakantie kun je maar beter op tijd boeken, waarom? Vaak gelden er hoge vroegboekkortingen. Dit kan wel oplopen tot 100 euro per persoon, de moeite waard dus om zo geld te kunnen besparen! Wat ook een voordeel is, als je op tijd gaat boeken, is dat je volop keuze hebt qua accommodaties. Als je op het laatste moment je wintersport gaat boeken, dan moet je het doen met de opties die nog openstaan.

​​​​​​​Krijg je al zin om te gaan en een vakantiehuis te huren? Begin dan alvast met de voorbereidingen en hoe meer je over de wintersport weet, hoe verantwoorder jij je vakantie kunt boeken bij ons.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN