Waar ga jij deze winter op vakantie?

Het wordt steeds populairder om in de winter op vakantie te gaan. Mensen ontvluchten de regen of de kou om lekker in de zon te genieten. Maar ook een vakantie in eigen land in de wintermaanden wordt steeds populairder. Daarom openen veel campings en bungalowparken in de winter hun deuren. En dan is er natuurlijk ook nog de wintersport. Door klimaatverandering zijn sommige skigebieden niet meer sneeuwzeker, dus moet je soms wat verder van huis om te skiën of te snowboarden.

Verre bestemmingen in de winter

De wintermaanden lenen zich ook bij uitstek voor een zonnige vakantie op het zuidelijk halfrond. Daar is het dan immers zomer. Je kunt op winterreis met een groep onder leiding van een ervaren reisleider. Maak een onvergetelijke rondreis door Argentinië, Peru of Brazilië. Of bezoek de nationale parken om wilde dieren te spotten in Kenya of Zuid-Afrika. Ook in Australië en Nieuw-Zeeland is het aangenaam vertoeven als het in Europa koud en nat is. Als je met een groep reist kun je zelf bepalen of deze groep uit alleen singles of ook stellen bestaat. Vaak worden groepen ook samengesteld op basis van een leeftijdscategorie. Op die manier kom je terecht in een reisgezelschap dat goed aansluit bij je eigen situatie. Bedenk dat single groepsreizen niet per definitie datingreizen zijn. Natuurlijk kan het zijn dat je iemand tegenkomt met wie het klikt, maar dit is doorgaans niet het doel van de reis.

Veilig reizen als single

In verreweg de meeste landen kun je veilig single op vakantie. Soms wordt vrouwen afgeraden om ’s avonds in het donker alleen over straat te gaan. Soms zijn er bepaalde wijken en buurten die je beter kunt mijden. Het gaat dan vaak om arme delen van een stad waar sprake kan zijn van criminaliteit en drugsmisbruik. Doorgaans kan je reisorganisatie je hier goed over informeren of win informatie in bij je hotel. Locals zijn doorgaans goed op de hoogte van de situatie ter plaatse en kunnen je ook vaak goede restaurants of clubs aanbevelen.

De kosten van een single vakantie

Veel hotels berekenen nog altijd eenpersoonstoeslag voor een overnachting. Ook georganiseerde groepsreizen zijn soms duurder voor singles dan wanneer je samen met iemand reist. Maar er zijn reisorganisaties die zich speciaal op singles richten zoals noSun.nl. Hier kun je overigens wel een reis boeken als je een reispartner hebt, maar het merendeel van de boekingen wordt gedaan door mensen die alleen reizen. Een reisorganisatie die gespecialiseerd is in single reizen kan doorgaans ook scherpere tarieven bedingen en weet goed welke locaties ‘single vriendelijk’ zijn. Het aanbod is doorgaans net zo groot als wanneer je met een partner, een gezin of een groep vrienden vakantie wilt vieren. Dat geldt uiteraard ook voor de wintermaanden. Een wintervakantie hoef je niet per se in de zomer al te boeken, dat kan ook last minute net als een zomervakantie. Maar wil je met een groepsreis mee dan is het vaak wel zaak om je tijdig aan te melden. Deze groepen hebben doorgaans een maximale groepsgrootte en dan geldt ‘vol is vol’.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN