Uit eten in een Konoba

Als je in Kroatië bent, kom je veel konoba’s tegen, vooral onderweg. Konoba betekent taverne en het zijn oude stenen huisjes met een traditioneel, of te wel oud,  maar gezellig interieur. De menukaart heb je zo uit maar het eten is puur Kroatisch en erg lekker. De ingrediënten komen van plaatselijke boeren en vissers en de gerechten worden door de eigenaar zelf bereid. Eten in een konoba is een hele leuke ervaring, een kans om het echte Kroatische leven te leren kennen en heerlijke zelfgemaakte gerechten te proeven, waarvan de recepten vaak generaties oud zijn.


Uit eten in Kroatië

Pizzaria's kom je in Kroatië ook voldoende tegen. Ze zijn erg populair en goed betaalbaar. Ze worden hier nog lekker ouderwets gebakken in een houtover! En dat proef je. Wil je een echte Kroatische pizza? Neem dan een een pizza met pršut, een heerlijke gerookte ham. Veel restaurants werken met streekproducten. Hoe kleiner de menukaart, hoe beter plaatselijke gerechten je krijgt.

​​​​​​​Pasta en Risotto kun je hier ook veel eten, en uiteraard visrestaurants vooral langs de kust. De vis wordt gewoon'ochtends gevangen en s'middags liggen ze op je bord, verser dan dit kan bijna niet.

​​​​​​​Uživajte u jelu!! (dat betekend eet smakelijk)

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN