​​​​​​​De top 7 mooiste bezienswaardigheden in Luxemburg

Luxemburg is een van de rijkste landen ter wereld en heeft dan ook veel moois te bieden. Dit zijn de 7 mooiste bezienswaardigheden in Luxemburg.

1. Klimmen over het kalksteen in Müllerthal

Het natuurgebied Müllerthal ligt tussen rivier de Sûre en de stad Echternach. Bekijk hier de Müllerthal Trail, een wandelwegennetwerk van zo’n 112 kilometer. Bewonder de bijzondere formaties van kalksteen, zandsteen en dolomiet. Hun vormingen zijn meer dan 200 miljoen jaar geleden gevormd doordat ze onder zeewater stonden. Wil je Müllerthal in de herfst bezoeken, dan zie je mistvlagen tussen de bomen hangen en tapijten van gele, rode en bruine bladeren op de grond liggen. De Müllerthal Trail werd in 2014 al uitgekozen tot beste “Leading Quality Trail” van Europa, zeker de moeite waard dus!

2. De hoogteverschillen van Luxemburg-Stad

De hoofdstad bestaat uit verschillende niveaus, dit doordat het centrum van Luxemburg-Stad tegen en aan het Bock-voorgebergte is opgebouwd. In 963 liet de graaf Siegfried van Luxemburg hier zijn kasteel plaatsen. Hieromheen is de stad Luxemburg opgetrokken. Hierdoor ligt bijvoorbeeld de oude wijk Grund tientallen meters lager dan winkelwijk Oberstadt.

3. De koninklijke pracht van Kasteel Vianden

Luxemburg heeft veel kastelen, de populairste om te bezichtigen is Kasteel Vianden, op iets meer dan 6 kilometer van Körperich, tegen de Duitse grens aan. Het vroegere verdedigingsfort met paleis staat op een heuvel, vanaf hier kijk je uit over de Our-vallei. De burcht is tussen de 11e en 14e eeuw gebouwd op een 7e eeuwse Romeinse vesting. Als je eind juli / begin augustus naar Kasteel Vianden gaat, kun je het jaarlijkse Middeleeuws Festival meemaken. Duizenden bezoekers gaan zijn hier in middeleeuws klederdracht aanwezig in en om het kasteel. Hier worden nagespeelde riddergevechten, roofvogeldemonstraties en toneelstukken gehouden, een ultiem middeleeuws gevoel dus!

4. De Kazematten: Een ondergronds gangenstelsel vol geschiedenis

De Kazematten liggen in Luxemburg-Stad, het is een immens verdedigingsbolwerk. Het ondergrondse gangenstelsel is zo’n 23 kilometer lang en behoort tot één van de bekendste en mooiste bezienswaardigheden van Luxemburg. Kijk door de schietgaten in de verdedigingsmuur uit over stadsdeel Grund en de rivier Alzette, of ontdek de oude kanonnen.

5. Mijmeren in MUDAM: Het museum van moderne kunst

Het museum ligt net buiten het centrum van Luxemburg-Stad, bovenop de Kirchberg. Het is een museum ontworpen met veel glas in bijzonder gebogen en gesneden vormen. MUDAM biedt fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst en video-art. In totaal vind je hier meer dan 700 uiteenlopende kunstwerken van Luxemburgse en internationale moderne kunstenaars.

6. Verken de Vallei van de Zeven Kastelen in Eisch

Deze kasteeltocht heeft een wandelroute van 37 kilometer, opgedeeld in zeven etappes van 1,5 tot 7,6 kilometer. Je loopt vanuit Mersch over vooral onverharde paden langs dorpen als Septfontaines en Schoenfels. Elk dorp heeft zijn eigen kasteel, allemaal uit de 13e tot 17e eeuw, sommigen zijn privé-eigendom en dus niet publiekelijk open.

7. Ga op fietsavontuur in de Luxemburgse Ardennen

Het hoogste punt van het land vind je in het Luxemburgse deel van de Ardennen. De Kneiff in Huldingen is 559 meter hoog. Het heuvelrijke gebied is ideaal om te fietsen. In totaal is de route 400 kilometer met lichte, gemiddelde en zware mountainbikeroutes. Fiets over merendeels onverharde wegen langs bossen, meren en uitgestrekte velden en verken de Ardennen terwijl je aan het sporten bent!

Klik hier voor een overzicht van alle vakantiehuizen in de Luxemburgse Ardennen.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN