Tips voor het verhuren van je vakantiehuis

Heb jij een vakantiehuis waar je regelmatig naar toe gaat maar staat het huis ook regelmatig leeg, dan kan het mogelijk interessant zijn om je vakantiehuis te verhuren. Het is niet alleen een slimme manier om de lege periodes te benutten, het kan ook een extra bron van inkomsten opleveren. Uiteraard heeft het verhuren van je vakantiehuis een heleboel voordelen maar ook enkele nadelen, waaronder dat je huis meer onderhoud nodig heeft door intensiever gebruik. Ben jij toch van plan om je vakantiehuis te gaan verhuren voor gasten, hieronder vind je een aantal waardevolle tips om ervoor te zorgen dat het verhuurproces soepel verloopt.

Maak goede foto's van je vakantiehuis

Om je vakantiehuis te verhuren heb je zeker een aantal goede foto’s nodig om een eerste indruk te geven aan je potentiële gasten. Zorg dat je ruimtes zoals keuken, badkamer en slaapkamers goed op de foto krijgt. Natuurlijk vergeet je ook niet de omgeving van het vakantiehuis te fotograferen.

Zorg voor een goede beschrijving

Niet alleen zijn goede foto’s zijn van belang, ook een uitgebreide beschrijving van het vakantiehuis is een vereiste. Benadruk bijvoorbeeld de kenmerken en voorzieningen, zodat eventuele huurders een goede indruk krijgen wat ze kunnen verwachten.

Bepaal een goede prijs

Vooral als je begint met het verhuren van je vakantiehuis kan het lastig zijn om een prijs te bepalen. Ga eerst informeren wat andere vergelijkbare vakantiehuizen kosten in de buurt, hierdoor krijg je een goede prijsindicatie en weet je wat je ongeveer kunt gaan vragen. Het is ook slim om in het begin leuke acties te houden of vroegboekkortingen te geven om meer gasten aan te trekken.

Maak het verblijf zo aangenaam mogelijk

Omdat mensen te gast zijn in je vakantiehuis is het wel zo prettig wanneer het verblijf zo aangenaam mogelijk is. Zorg bijvoorbeeld voor een gezellige sfeer, besteed zeker aandacht aan de inrichting en zorg dat het huis is voorzien van alle gemakken. Denk dan ook aan een complete inventaris in de keuken, zodat alle kook-en eetbenodigdheden aanwezig zijn. 

Maar ook onderhoud van je vakantiehuis is ontzettend belangrijk voor een goede ervaring. Zorg dat je up to date blijft en voorkom achterstallig onderhoud. Denk dan ook aan de riolering, het is ontzettend vervelend voor de gasten als de toilet verstopt raakt. Mocht dit toch gebeuren zorg dat je contact hebt met een ontstoppingsdienst in de buurt, bijvoorbeeld ontstoppingsdienst Amsterdam. Zij zijn een professioneel bedrijf en zijn gespecialiseerd in een afvoer ontstoppen in amsterdam en zijn kunnen snel schakelen. Het beste is uiteraard om dit te voorkomen door je vakantiehuis in eerste instantie goed te onderhouden.

Zorg voor een beheerder

Ben je zelf niet altijd in staat om fysiek aanwezig te zijn, bijvoorbeeld voor het overdragen van de sleutels, dan kan het slim zijn om een beheerder aan te stellen. Ook voor eventuele problemen is het fijn dat je gasten een aanspreekpunt hebben. Bovendien is het vaak mogelijk dat een beheerder bepaalde verantwoordelijkheden op zich neemt, zoals het onderhoud van het huis, waardoor jezelf ook wordt ontlast.

Vraag feedback aan je gasten

Vooral wanneer je net gaat beginnen met het verhuren van je vakantiehuis is het van belang om feedback aan je gasten te vragen. Door eerlijke feedback te ontvangen kun je het vakantiehuis stukje bij beetje verbeteren en dit is voor alle toekomstige gasten alleen maar fijn. 

Door deze bovenstaande tipste volgen, ben je goed op weg om je vakantiehuis met succes te verhuren en te zorgen voor een positieve ervaring voor toekomstige gasten.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN