​​​​​​​De mooiste plekken in de Alpen

De Alpen, de grootste bergketen van Europa, is een gebied vol uitersten. Van de hoogste waterval in Oostenrijk tot de diepste kloof in de Beierse Alpen, alles is even mooi. De Alpen hebben een oppervlakte van meer dan 200.000 km² en zijn verspreid over Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Slovenië, Liechtenstein en Monaco.

1. Krimmler-waterval

Vlakbij het dorp Krimml in het Nationaal Park Hohe Tauern in Oostenrijk bevindt zich de hoogste waterval van Europa, de Krimmler-waterval. Deze waterval is 380 meter hoog en is de op 5 na hoogste van de wereld. Vanuit de gletsjerbeek de Krimmler Ache stort het water zich in 3 etappes naar beneden: eerst 150 meter, dan 100 meter en vervolgens weer 150 meter. Langs de waterval loopt een wandelpad van ongeveer 4 kilometer die je van boven naar beneden of vice versa brengt.

2. Meer van Bohinj

Het meer van Bohinj, in de Julische Alpen, wordt ook wel het rustige broertje van het meer van Bled genoemd. Het meer is 4,5 kilometer lang en 1 kilometer breed en is het grootste en diepste meer van Slovenië. Het prachtige helder blauwe water steekt schril af tegen de groene Alpen. Hou je van watersport, dan is dit zeker een aanrader. Ook de witte Johannes de Doper Kerk uit de 15e eeuw is zeker een bezoekje waard.

3. Königssee

De Königssee in de Duitse Alpen is 6 kilometer lang. Het smaragdgroene water wordt omringd door de groene berghellingen, kale rotsen en besneeuwde bergtoppen. Tijdens een tocht met de rondvaartboten kun je de vele watervallen van fris bergwater die uitmonden in het meer bewonderen. Breng ook eens een bezoekje aan het schiereiland met het bergmassief Watzmann, waar je het idyllische wit met rode bedevaartkerkje St. Bartholomä kunt bezoeken.

4. Grossglockner Hochalpenstrasse

De Oostenrijkse Grossglockner Hochalpenstrasse is zonder enige twijfel een van de mooiste wegen in de Alpen. De slingerweg is vernoemd naar de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner (3798 meter) en verbindt de deelstaten Karinthië en Salzburgerland met elkaar. De weg slingert vanaf het dorpje Bruck over 48 kilometer met 36 haarspeldbochten naar Heiligenblut, dat op een hoogte van 2500 meter ligt. Onderweg kun je genieten van de besneeuwde bergtoppen en de vele prachtige uitzichtpunten.

5. Seiser Alm

In het Italiaanse deel van Tirol vind je de schilderachtige Seiser Alm, met z’n 56 km² de grootste bergweide van Europa. De weide ligt op een hoogte van 1800 tot 2300 meter en wordt omringd door de indrukwekkende Dolomieten. Lekker wandelen (er zijn 450 kilometer aan wandelpaden), genieten van het prachtige uitzicht of sportieve activiteiten uitvoeren, alles is hier mogelijk.

6. Bernina Express

De Bernina Express is een van de beste manieren om de natuur van Zwitserland en de Alpen te bewonderen. Deze 144 kilometer lange treinreis brengt je in 4,5 uur over Unesco Werelderfgoed spoorlijnen door 55 tunnels en over 196 bruggen langs prachtig glimmende meren en adembenemende hoge bergpieken. Vanuit de comfortabele rijtuigen met grote ramen heb je de meest spectaculaire panoramische uitzichten. Onderweg kom je over de Berninapas (2328 meter hoog) en langs Morteratschgletsjer en de meren Lej Pitschen, Lej Nair en Lago Bianco.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN