Hot dit voorjaar en deze zomer: Normandie!


Wil je dit voorjaar of deze zomer eens wat anders? Dan is Normandië een goede keuze! Dit stukje Frankrijk is absoluut "hot" en wordt steeds populairder. In dit artikel vertellen we je wat je er kunt zien en doen.


Normandië: Een prachtig stuk Frankrijk

Als bezoeker van onze website ben jij natuurlijk een ervaren reiziger die al veel gezien heeft in Europa. De laatste tijd ontdekken steeds meer Nederlandse toeristen echter een prachtig stukje Frankrijk dat tot voor kort nog vrij onbekend was: Normandië! En eigenlijk is het best vreemd dat deze streek in het noord-westen van het land van "du pain et du vin" nu pas echt wordt ontdekt door Nederlanders. Het heeft namelijk alles waar een toerist naar op zoek is! Van stranden tot lieflijke plaatsjes, van cultuur en geschiedenis tot natuur en natuurlijk het geweldige eten volgens de Franse keuken. Alle reden dus om dit stukje Frankrijk eens wat beter onder de loep te nemen!


Ideaal voor een weekje weg

Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk aan Het Kanaal. Het bestaat uit vijf departementen en het mooie ervan is dat het, in tegenstelling tot regio's zoals de Dordogne of Cote d'Azure, in een (kleine) dag vanuit Nederland is aan te rijden. Daarmee is het een ideale bestemming voor bijvoorbeeld een weekje (of langer natuurlijk...) weg in het voorjaar. Dat is overigens ook de beste periode om dit prachtige deel van Frankrijk te bezoeken. En dankzij de veelzijdigheid van deze streek kun je dan elke dag iets anders ondernemen.


Verken de veelzijdigheid van Normandië

Het is al benoemd: Normandië is zeer gevarieerd. En dat maakt het zo'n heerlijke bestemming. De ene dag bewonder je de prachtige krijtrotsen, met natuurlijke rotsbogen erin, bij Le Havre, terwijl je de volgende dag een rondje geschiedenis doet met de bekende stranden waar de Geallieerden tijdens WOII aan land kwamen. En nog weer een andere dag kun je vanuit je vakantiehuis Normandie op de culturele toer gaan door een van de vele kastelen en pittoreske dorpjes die de streek rijk is te bezoeken. En dan hebben we het nog helemaal niet gehad over het wereldberoemde Mt. St. Michel! Dat is een reden op zich om een reisje naar Normandië te plannen.

Genoeg reden dus om Normandië als bestemming te kiezen voor je eerst volgende reisje in een vakantiehuis. Veel plezier!Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN