Er even helemaal uit in een luxe villa

In Nederland zijn talloze mogelijkheden voor een fijne vakantie. Je kunt natuurlijk kiezen voor een hotel of B&B, maar het is ook mogelijk om een vakantiewoning met sauna te huren. Dat kan op een vakantiepark of op een mooie locatie in de duinen, in de bossen of bijvoorbeeld op één van de Waddeneilanden. Particulieren die een vakantiewoning bezitten stellen deze vaak beschikbaar voor verhuur in de periodes dat ze er zelf geen gebruik van maken. Soms gaat het om vakantiewoningen die op een park staan. Het voordeel daarvan is dat je gebruik kunt maken van de faciliteiten van het park tijdens je verblijf. Denk aan een speeltuin voor de kinderen, een restaurant of entertainment.

Extra luxe voor een optimale ervaring

Wil je een weekend of week echt helemaal ontspannen dan kun je kiezen voor een overnachting met zwembad. Er zijn vakantiewoningen te huur met privé zwembad, maar je kunt ook je vakantie doorbrengen op een park dat over een zwembad voor de gasten beschikt. Houd er rekening mee dat dit soort zwembaden soms in de wintermaanden gesloten zijn. Kies je voor een heel luxe villa dan kan het zijn dat deze beschikt over een inpandig zwembad. Dat is uiteraard het hele jaar door te gebruiken.

Luxe villa’s voor grotere groepen

Het is op verschillende locaties mogelijk om een villa met sauna met overnachting te boeken voor grotere groepen. Sommige vakantiehuizen zijn geschikt voor groepen tot 8 of zelfs 16 personen. Uiteraard wordt er dan in de meeste gevallen gebruikgemaakt van gedeelde slaapkamers. Let er op dat niet alle eigenaren hun vakantiewoning verhuren aan jongeren die zonder begeleiding van een volwassene in de vakantiewoning verblijven. Sommige parken weren kinderen onder de 16 jaar omdat ze bedoeld zijn voor rustzoekers. Maar voor elke doelgroep is er een plek te vinden om een fijne vakantie of gezellig weekend met vrienden of familie door te brengen. Wil je de hond meenemen op vakantie? Je kunt online zoeken naar vakantiewoningen waar honden zijn toegestaan. Doorgaans is er een hondenkussen of -mand aanwezig en beschikt het huis over een omheinde tuin zodat je trouwe viervoeter er niet gemakkelijk vandoor kan gaan.

Het boeken van een vakantievilla

Een vakantievilla reserveer je meestal via een tussenpersoon. De meeste eigenaren hebben het verhuren uitbesteed. Ze geven alleen aan wanneer ze de villa zelf willen gebruiken. Voor de overige tijdvakken is deze beschikbaar voor de verhuur. De verhuurder regelt de boekingen en zorgt ervoor dat de gasten welkom worden geheten. Ook het gereed maken voor verhuur en de eindschoonmaak na afloop wordt geregeld door het verhuurbedrijf. Meestal betaal je bij boeking een percentage van de kosten en de rest bij aankomst of bij vertrek. Soms wordt er een borg gevraagd. Deze krijg je terug nadat de villa is geïnspecteerd. Mocht er schade zijn dan wordt deze met de borg verrekend. Controleer de villa bij aankomst dus of er problemen zijn zodat je hier niet onterecht op wordt aangesproken bij vertrek.Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN