​​​​​​​8 Leuke steden in België voor een uitje

België is een aantrekkelijke bestemming voor een weekendje weg voor toeristen die houden van avontuur of het Bourgondische leven. Ook heeft België leuke steden die je kunt bezoeken. Hieronder een lijstje met de leukste steden van België.

1. Antwerpen

Deze leuke stad heeft super veel te bieden. Musea, vele winkels, architectuur en een dierentuin midden in het levendige centrum. Ook voor de shopverslaafden onder ons is Antwerpen een leuke stad. Je kunt namelijk lekker winkelen in De Meir. Na een dagje in het leuke centrum is het zeker een aanrader om lekker eventjes uit te waaien aan het strand.

2. Hasselt

Hasselt is een populaire bestemming voor zowel Belgische als Nederlandse toeristen. Dit komt doordat Hasselt zich midden in de grensregio van Vlaanderen-Nederland bevindt. Hasselt wordt vaak ook wel de ‘Hoofdstad van de Smaak’ genoemd, dit dankzij de vele horecazaken en winkels. Vooral op de Grote Markt vind je vele gezeligge restaurantjes en cafeetjes

3. Gent

Gent is een erg leuke en bijzondere stad. Het oude centrum is erg prachtig met nostalgische huisjes en de kronkelende rivier is prachtig en erg uniek. Daarbij is het een studentenstad waardoor het erg gezellig is. Je vindt hier dan ook verschillende leuke kroegjes en Grand Cafés. In Gent kun je heerlijk borrelen tot in de late uurtjes. Een aanrader is ook om eens een keertje de jaarlijkse feesten van Gent te bezoeken.

4. Leuven

Leuven is de achtste stad van België en tevens de hoofdstad van de Belgische provincie Vlaams-Brabant. In deze stad zitten meer dan 55.000 studenten en mede daarom biedt Leuven vele gezellige kroegjes, leuke pleinen en heerlijke restaurants. Ook vind je in Leuven vele historische schoonheden die je kunt gaan bewonderen.

5. Brugge

Voor een romantisch weekendje in België ga je naar Brugge. Vanwege de leuke rondvaarten en de kronkelige grachten wordt Brugge terecht ook wel het ‘Venetië van België’ genoemd. Maar de binnenstad heeft veel meer te bieden dan romantische tochten op het water. Het historische centrum is prachtig en staat vernoemd onder de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook kun je in het centrum heerlijk winkelen bij één van de grote winkelketens.

6. Bergen

Onder de vele Nederlanders is Bergen een vrij onbekende bestemming voor een weekendje weg. Dit is niet helemaal terecht. In Bergen kun je heerlijk ontspannen met zijn schitterende bossen, heuvels en een prachtig natuurreservaat. Ook leuk om te doen is de binnentuin ‘Jardin du Maïeur’ te bezoeken. Dit is dé plek voor mensen om samen te komen voor een mooie wandeling of een picknick.

7. Luik

Luik is de meest toeristische stad van Wallonië. Deze historische stad wordt omringd door groene heuvels. Ook biedt Luik erg levendige wijken en verschillende heerlijke restaurants. De stad staat daarnaast ook bekend om zijn gastvrijheid en culinaire heerlijkheden. Zo vind je er vele proeflokalen en brouwerijen. Elk jaar wordt er een groots Jazzfestival georganiseerd, met grote nationale en internationale grootheden.

8. Brussel

Brussel is een prachtige stad met zijn erg indrukwekkende architectuur en grote gebouwen. Op elke hoek van de straat vind je wel een chocolaterie, waar ontzettend veel overheerlijke lekkernijen te verkrijgen zijn. In Brussel moet je het bekende Manneke Pis en de Grote Markt zeker bezoeken. Ook vind je in deze leuke stad de leukste nachtclubs en discotheken.

Bekijk alle vakantiehuizen en appartementen in Belgie
Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN