Inspiratie voor een rondreis door Noord-Amerika

Noord-Amerika is een prachtig continent met veel diversiteit en daarmee is het de ideale plek voor een rondreis. Ben jij van plan om binnenkort een rondreis te maken door Noord-Amerika? Lees dan gauw verder. Het continent is erg groot en dat betekent dat je keuzes zult moeten maken voor een reisroute. Hieronder vind je inspiratie voor plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een rondreis door Noord-Amerika!

Niagara Falls

Een plek die zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens een rondreis door Noord-Amerika is ‘Niagara Falls’. Dit zijn enorme watervallen die op de grens van de Verenigde Staten en Canada liggen. Deze watervallen bestaan uit drie verschillende delen, namelijk de ‘Horseshoe Falls’, de ‘American Falls’ en de ‘Bridal Veil Falls’. Al deze watervallen zijn erg indrukwekkend om te zien en je kunt ze bekijken vanuit verschillende uitkijkpunten. Tijdens het rondreizen door Amerika is het dus zeker de moeite waard om dit gebied op je route te plannen!

Grand Canyon

De Grand Canyon is ook een indrukwekkende bezienswaardigheid en een aanrader om tijdens een rondreis door de Verenigde Staten te bezoeken. De Grand Canyon ligt in de staat Arizona en als je het wilt bekijken moet je het ‘Grand Canyon National Park’ bezoeken. De Grand Canyon is een grote en diepe kloof waardoor de Colorado rivier stroomt. Door de erosie van deze rivier is de Canyon steeds hoger geworden, wat tegenwoordig spectaculaire uitzichten oplevert. Dit nationale park is door de populariteit wel erg toeristisch. Ook kan het er in de zomer heel erg heet worden en is het aan te raden om het park buiten de zomermaanden te bezoeken. Je merkt het, dit is ook weer een mooie bestemming voor op je reisroute!

De Rocky Mountains

Als je een echte natuurliefhebber bent, dan is het gebied de Rocky Mountains een aanrader om te zien. Dit gebied ligt ook in zowel Canada als de Verenigde Staten en het beslaat een groot gebied in beide landen. Dit gebied is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een Canada rondreis. De Rocky Mountains zijn erg indrukwekkend om te zien en de bergen hebben een lengte van maar liefst 4.800 kilometer! De hoogte van de bergen is ook enorm: de hoogste top ligt op een hoogte van maar liefst 4.400 meter. De grillige en spitse bergtoppen zijn het hele jaar door besneeuwd, waardoor je op vele plekken een prachtig uitzicht hebt. Er zijn verschillende nationale parken te vinden in de Rocky Mountains, waaronder het ‘Rocky Mountain National Park’, het ‘Yellowstone National Park’, het ‘Glacier National Park’, het ‘Banff National Park' en meer. Dat betekent dat je voor dit gebied zeker een aantal dagen of zelfs weken kunt uittrekken. Een mooi gebied om te bezoeken tijdens een rondreis door Noord-Amerika!

​​​​​​​Met al deze inspiratie voor een rondreis door Noord-Amerika kun jij alvast je rondreis gaan plannen!

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN