​​​​​​​10 Mooiste stedentrips in Nederland

Vakantie in Nederland is populairder dan ooit. Vooral de stedentrip in Nederland is heel erg populair tegenwoordig. Ontdek nu zelf hoeveel moois Nederland allemaal te bieden heeft. Wij hebben de 10 mooiste stedentrips voor jou op een rijtje gezet.

1. Amersfoort

Voor velen misschien een nog wat onbekende stedentrip in Nederland, maar Amersfoort is ontzettend leuk, veel mooier dan de meeste mensen denken. Een mooi historisch centrum met gezellige pleinen en grachten. Maar in Amersfoort vind je ook goede musea en veel lekkere restaurants. Ga ook eens suppen en verken de hele stad op een leuke manier.

2. Breda

Breda is een hele gezellige stad. Je kunt hier urenlang dwalen door de oude binnenstad, langs de Grote Kerk wandelen, relaxen in het Begijnhof of de prachtige street art bekijken. Ook kun je hier heerlijk uit eten en leuk shoppen. Een echte aanrader en hoog in onze top 10.

3. Den Bosch

Een stedentrip naar Den Bosch is één van de leuksten van Nederland. Er is simpelweg super veel te doen en de stad is erg mooi. Bekijk de kunst van Van Gogh, maak een boottochtje door de Binnendieze of wandel door natuurgebied de Moerputten. Wat ook leuk is om te doen en zeker niet op je lijstje mag ontbreken, is het St. Janskathedraal te bezoeken.

4. Den Haag

Den Haag is ook een erg leuke stedentrip in Nederland. Een mooie stad waar super veel leuke dingen te doen zijn. Bezoek de mooiste musea van Nederland, loop door de oude paleizen, bezoek Madurodam of ga naar het strand. Voor alle leeftijden is er genoeg te doen in Den Haag.

5. Delft

Een bezoekje brengen aan Delft is ook echt een aanrader. Loop langs de grachten en mooie, gezellige straatjes. Ga mee met een boottochtje door de grachten, bezoek Museum Prinsenhof of ga een hapje eten of drinken in de lekkere restaurants.

6. Deventer

Waar je echt een keer naar toe moet is Deventer. Het is een ontzettend leuke stad om te bezoeken. Het oude centrum is echt prachtig, met kleurrijke straatjes en vele historische buurtjes. In de stad vind je hele goede horeca en veel winkeltjes.

7. Groningen

Één van de leukste en sfeervolle steden van het land is Groningen. Dit is dan ook echt een aanrader voor een stedentrip in Nederland. Je kunt hier heerlijk winkelen, van alles doen en het zit vol met leuke restaurants en cafés. Wil je de stad goed verkennen? Huur dan een fiets en ontken de leuke buurten van de stad.

8. Haarlem

De mooiste Hollandse stad is voor velen wel Haarlem, misschien nog wel Hollandser dan hoofdstad Amsterdam. De leuke straatjes, de historische architectuur, mooie musea en heerlijke restaurants maken deze stad een ideale bestemming voor een heerlijk weekendje weg. Nog een pluspuntje, het strand ligt op nog geen 10 kilometer van Haarlem af.

9. Zwolle

Een leuke bestemming voor een heerlijk weekendje weg is Zwolle. Je kunt hier heerlijk winkelen en uit eten. Zwolle heeft veel winkels, veel tophotels, mooie groene parken en een middeleeuws centrum. Ook is alles op fietsafstand te doen, dus kun je van punt naar punt.

10. Heerlen

Heerlen is gekroond als de hoofdstad van de street art. Nergens in Nederland vind je zo veel street art als in Heerlen. Dit is niet het enige wat je kunt ontdekken, de stad heeft ook een heel interessante geschiedenis en de natuur en omgeving is prachtig.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN