De belangrijkste aandachtspunten bij het inrichten van een vakantiehuisje


Het inrichten van een vakantiehuisje is een mooie uitdaging. Je moet daarbij steeds het doel van zo’n huisje voor ogen houden. Mensen huren zo’n huisje om erin tot rust te kunnen komen. Ze willen bijkomen van de dagelijkse drukte, dus het huisje moet een fijne plek zijn waar sfeer en comfort een grote rol spelen. Bovendien letten mensen steeds vaker op duurzaamheid, dus maak bij het inrichten van een vakantiehuisje vooral duurzame keuzes.
 

Houd het neutraal


Mogelijk heb je zelf een vrij uitgesproken smaak op het gebied van woninginrichting. Probeer echter om die voorkeuren niet te veel te laten doorschijnen in de keuzes die je maakt voor je vakantiehuisje. Stap dus vooral de woonwinkel binnen met een neutrale blik en kijk naar wat de algemene trends zijn. Bedenk hierbij dat jouw huisje bij een zo groot mogelijke groep mensen in de smaak moet vallen om het verhuren van het huisje rendabel te maken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de inrichting saai moet worden. Integendeel: hoe meer sfeer er is, hoe liever de mensen het willen huren.
 

Een comfortabele slaapplek


Tot rust komen staat tijdens een vakantie centraal. Wie niet lekker slaapt, komt niet goed tot rust. Het is daarom van groot belang om een comfortabele slaapplek in een vakantiehuisje te realiseren. De kwaliteit van het bed is dus heel belangrijk. Verdiep je eens in het type bed dat een hotel doorgaans plaatst en overweeg iets soortgelijks aan te schaffen. In feite is jouw vakantiehuisje immers een soort minihotel waar jij het je gasten zo goed mogelijk naar de zin wilt maken.
 

Geef ruimte voor een werkplek


De wereld is door de jaren heen sterk veranderd. Waar mensen zich voorheen tijdens een vakantie uitsluitend met ontspanning bezighielden, zijn er nu ook mensen die een vakantiehuisje gebruiken om juist nieuwe inspiratie voor het werk op te doen. Ze nemen hun laptop mee en gaan tijdens hun verblijf een aantal uren per dag aan het werk. Je kunt hier als verhuurder rekening mee houden door ruimte in te delen voor een werkplek. Hierdoor kun je zelfs extra punten scoren, waardoor huurders hun keuze sneller maken in jouw voordeel.
 

Vergeet de buitenruimte niet


Bij goed weer zitten mensen graag in de tuin. Het is daarom belangrijk om ook de ruimte rondomj het vakantiehuisje ook op orde te hebben, bijvoorbeeld met een buitenkeuken of loungehoek.


Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN