Kies voor een praktische inrichting van je vakantiehuisje

Als je een vakantiehuisje hebt voor eigen gebruik en voor de verhuur, dan wil je daar natuurlijk niet al te veel onderhoud aan hebben. Als je er zelf verblijft wil je genieten van het feit dat je even uit de dagelijkse sleur bent. En als je het huis verhuurt dan moet het er tiptop uitzien als er nieuwe gasten komen. Het liefst zonder dat je uren aan het poetsen bent. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de inrichting van de vakantiewoning. Maak het jezelf gemakkelijk door de juiste keuzes te maken.

Tapijt of een harde vloer?

Enkele decennia geleden was het nog heel gebruikelijk om tapijt op de vloer te leggen. Lekker zacht en warm aan je voeten. Maar wel erg bewerkelijk en tapijt gaat doorgaans niet heel erg lang mee. Wil je een vloer met weinig onderhoud dan kies je voor een ‘harde’ vloer, bijvoorbeeld PVC, laminaat of een gietvloer. Zeker als je in je vakantiehuis ook huisdieren toelaat of als er regelmatig jonge kinderen logeren dan is een vloer die tegen een stootje kan zeker aan te raden. Als je de vloer alleen maar hoeft te stofzuigen of eventueel te dweilen om hem er weer stralend uit te laten zien dan is dat zo gebeurd. Tapijt waar vlekken of slijtplekken in zitten, daar kun je vaak maar weinig aan doen. Ook is het bij tapijt sowieso niet mogelijk om de vloer gedeeltelijk te vervangen.

Stoelen en banken voor je vakantiehuis

Naast een praktische en onderhoudsarme PVC visgraat vloer in huis is het ook aan te raden om te kiezen voor stoelen en banken die gemakkelijk schoon te maken zijn. Een stoffen bank kan gevoelig zijn voor vlekken. Maar er zijn ook bankstellen met afneembare hoezen die je in de wasmachine kunt stoppen. Dat is een prima alternatief als je liever niet kiest voor leer of kunstleer. Je kunt voor de eethoek kiezen voor eetkamerstoelen met losse kussens of met een zitting die gemakkelijk kan worden schoongemaakt omdat de stof vuilafstotend is.

De inrichting van de keuken

Natuurlijk hoef je niet van plastic borden te eten in je vakantiewoning. Maar houd er wel rekening mee dat er misschien sneller iets sneuvelt dan thuis. Kies dus bij voorkeur voor servies wat je gemakkelijk kunt bijkopen of online bestellen. Je kunt een prachtig compleet servies en glasservies in de keukenkastjes zetten, maar zeker als je je vakantiehuis ook verhuurt weet je nooit hoe voorzichtig gasten met je spullen omspringen. Het zou dan heel zonde zijn als je al na een paar maanden met een incompleet servies zit dat niet los kan worden bijbesteld. Ook goedkoper servies ziet er vaak prima uit en is uiteraard net zo functioneel als een duurdere variant. Zet liever een eenvoudig koffieapparaat en een waterkoker neer dan een superluxe koffiemachine. Deze zijn doorgaans nogal storingsgevoelig en daar wil je tijdens je vakantie niet mee worden geconfronteerd.Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN