Monschau als bestemming voor avontuurlijke Reizigers


Gelegen te midden van de schilderachtige landschappen van de Duitse Eifel en de Belgische Hoge Venen, is Monschau uitgegroeid tot dé bestemming voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar natuurlijke pracht, rijke geschiedenis en culinair genot.

Met zijn kronkelende geplaveide straatjes, omringd door charmante vakwerkhuizen, belooft een vakantie in Monschau een betoverende ervaring te bieden, voor zowel natuurliefhebbers als geschiedenisfanaten. Vanuit dit pittoreske stadje zijn er tal van wandelroutes door weelderige bossen, langs kabbelende beekjes en naar adembenemende uitzichtpunten.


Wandelen in Monschau


Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Monschau is de mogelijkheid om te wandelen over de beroemde Eifelsteig, een 313 kilometer lang wandelpad dat door het hart van de Eifel loopt. Voor wie liever dichter bij de stad blijft, biedt de Höfener Heckenweg een betoverende wandelroute langs majestueuze beukenhagen en historische vakwerkhuizen. Wil je wandelen in Monschau? Dan biedt Monschau zeer diverse wandel- en fietsroutes voor jong en oud.


Rijke geschiedenis


Naast de natuurlijke pracht heeft Monschau ook een rijke geschiedenis die tot uiting komt in zijn charmante historische centrum. Zo kun je een wandeling maken langs bezienswaardigheden zoals het iconische Rode Huis en de Senfmühle (mosterdmolen), terwijl je geniet van de middeleeuwse sfeer van de stad. Of wat dacht je van de Burcht in Monschau, ook wel bekend als de Monschauer Burg. Dit is een middeleeuws kasteel gelegen op een heuvel boven Monschau. Het kasteel is een iconisch symbool van de stad en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.


Culinair


En voor de fijnproevers onder ons biedt Monschau een scala aan culinaire hoogstandjes, variërend van stevige Duitse kost tot verfijnde Belgische lekkernijen. Lokale restaurants en cafés verwelkomen bezoekers met open armen en bieden de kans om te genieten van de heerlijke smaken van de regio. Probeer tijdens je bezoek bijvoorbeeld eens de “Monschauer Dütchen”. Dit is een van de bekendste lekkernijen van Monschau. Het is een typisch zoet gebakje gemaakt van flinterdun deeg dat wordt gevuld met een mengsel van noten, suiker en kruiden. Het resultaat is een knapperig en smaakvol gebakje dat perfect is voor bij de koffie of als zoete traktatie.


Vakantie in Monschau


Voor reizigers die op zoek zijn naar een vakantie, biedt Monschau een aantal prachtige overnachtingsmogelijkheden. Van bed & breakfasts tot luxe hotels, er is voor elk wat wils. Veel accommodaties zul je hier ook vinden in de oude vakwerkhuizen met ieder haar eigen geschiedenis. Verblijf bij je bezoek aan Monschau bijvoorbeeld in het herenhuis Elbershof waar een rijke geschiedenis van textielproductie heeft plaatsgevonden. Zo wordt een vakantie in Monschau extra onvergetelijk.

Met zijn betoverende natuur, rijke geschiedenis en culinaire genoegens is Monschau een bestemming die reizigers van alle leeftijden zal bekoren. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke wandelingen, culturele ontdekkingen, of gewoonweg ontspanning en verjonging, Monschau heeft voor elk wat wils!

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN