Steeds meer mensen hebben een vakantiewoning waar ze hun vrije tijd doorbrengen. Daarnaast wordt zo’n woning vaak gebruikt voor de verhuur. Als je je vakantiewoning aantrekkelijk wilt maken voor huurders dan is een stijlvolle inrichting natuurlijk een must. Mensen die op vakantie zijn willen verwend worden, in een omgeving verkeren waar ze normaal niet in wonen. Dus een mooi ingerichte woonkamer met mooie en comfortabele meubels hoort daar zeker bij. Maar ook de aankleding van de woning verdient natuurlijk aandacht.

Wat voor vloeren kies je voor de vertrekken?

Het is aan te raden om te kiezen voor een vloer die gemakkelijk schoongemaakt kan worden. Je mag verwachten dat een huurder het huis netjes achterlaat. Maar tapijt en kleden zijn niet eenvoudig schoon te houden. Dat geldt wel voor een gietvloer, plavuizen, hout of laminaat. Als er een open trap naar een bovenverdieping is dan kun je die er extra uit laten springen met een mooie balustrade en opvallende bekleding van de traptreden.

Een complete keuken

Vooral op vakantie is het prettig als je van alle gemakken bent voorzien. Daarom richt je de keuken in je vakantiehuis graag in met nuttige inbouwapparatuur. Een royale kookplaat, een ruime koelkast, een vaatwasmachine en een luxe koffieapparaat maken de inrichting al aardig compleet. Als er ruimte voor is dan kun je een kookeiland plaatsen of een gezellige eettafel.

De inrichting van de slaapkamers

Wanneer de slaapkamers zich op een bovenverdieping bevinden dan kun je een ruimtebesparende trap plaatsen om die te bereiken. Voor de bedden zijn dekbedden natuurlijk het makkelijkst. Hiervan kunnen de hoezen gemakkelijk worden uitgewassen na een verblijf. Kies voor ramen die open kunnen zodat slaapkamers voldoende kunnen worden gelucht. Zeker in een warm land is dat belangrijk, maar ook in Nederland kan de temperatuur in de zomermaanden soms flink oplopen.

De buitenomgeving

Natuurlijk hoort ook het terras bij de inrichting van je vakantiehuis. Comfortabele lounge stoelen of een bank maken het buiten zijn extra prettig. Je kunt kiezen voor een terrasoverkapping als je ook in het voorjaar of de herfst lekker buiten wilt kunnen zitten. Als er een tuin bij je vakantiehuis hoort, zorg dan dat die netjes wordt onderhouden, dit kun je eventueel uitbesteden als je er zelf niet voldoende tijd voor hebt.

De schoonmaak van je vakantiehuis

Het is gebruikelijk om bij verhuur van een vakantiehuis een bedrag in rekening te brengen voor de eindschoonmaak. Ook al laten huurders het huis netjes achter, het is altijd verstandig om extra schoon te maken. Als je vakantiehuis zich op een park bevindt dan kun je dit meestal uitbesteden aan een schoonmaakbedrijf. Zij hebben de agenda voor de verhuur en weten dus wanneer er gasten komen en gaan. Vaak kun je ook handdoekpakketten laten klaarleggen voor de gasten. Als het huisje weer fris en schoon wordt opgeleverd na vertrek van je gasten dan is het meteen gereed voor een eventueel volgend verblijf.Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN