Inspiratie voor een onvergetelijke familievakantie naar Spanje

Ben jij van plan om binnenkort met de hele familie op vakantie naar Spanje te gaan? Spanje is een heerlijke bestemming voor een familievakantie. Ook kun je er makkelijk en snel komen met het vliegtuig. Boek nu uw vliegtickets en je bent al binnen 3 uur op je bestemming. In Spanje kun je zowel terecht voor een stedenstrip, een strandvakantie en een vakantie in de bergen. Barcelona, de Costa del Sol en de Pyreneeën zijn populaire bestemmingen. Hieronder vind je inspiratie voor een onvergetelijke familievakantie naar Spanje!

Boek een fijne accomodatie 

Als je met je familie op vakantie naar Spanje gaat is het belangrijk om een fijne accommodatie te boeken. In Spanje zijn er vele accommodaties die geschikt zijn voor families om in te verblijven. Denk bijvoorbeeld aan hotels, vakantiehuizen en villa's. Je zou met je familie een groot vakantiehuis of villa kunnen boeken, waar je met zijn allen in kunt verblijven. Als je liever gebruik wilt kunnen maken van de faciliteiten van een hotel of resort kun je hier een paar kamers of een familiekamer boeken. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur naartoe gaat!

Kies een mooie bestemming

Spanje is een groot land en je kunt uit veel bestemmingen kiezen om te verblijven. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in Zuid-Spanje aan het strand te verblijven, maar je kunt er ook voor kiezen om het ongerepte binnenland te bezoeken. In Spanje kun je daarnaast goed terecht voor een stedentrip. Een van de meest populaire Spaanse steden voor een stedentrip is Barcelona. In Barcelona kun je zowel genieten van cultuur en historie als het strand. De ideale combi voor een stedentrip en strandvakantie. Spanje heeft verder ook verschillende mooie eilanden, zoals Ibiza, Mallorca en de Canarische eilanden. Als je liever naar een wat minder warm gebied wilt kun je er ook nog voor kiezen om naar het noorden van het land te gaan. In de noordelijke provincie heerst een mild klimaat en kun je genieten van mooie stranden en natuur. Kortom, er zit voor iedere familie wel een geschikte bestemming tussen!

Houd rekening met etenstijden

In Spanje zijn de etenstijden erg anders dan in de rest van de wereld. Zo is het voor Spanjaarden erg normaal om rond 4 uur middag te eten en om 10 of 11 uur 's avonds avond te eten. Dit zul je op minder toeristische plekken of buiten het hoogseizoen ook merken. Vele restaurants openen de keuken pas vanaf 8 uur 's avonds. Op erg toeristische plekken zoals de stad Barcelona kunnen de restaurants soms al eerder opengaan. Zo kun je alsnog op een voor jou normale tijd dineren. Als je met kinderen op vakantie gaat is het handig om ze van tevoren al voor te bereiden op de Spaanse gewoontes. Of geef ze wat meer tussendoortjes zodat ze er niet veel van merken. In ieder geval is het handig om dit in de gaten te houden bij een vakantie naar Spanje!

Bedenk leuke activiteiten

Het is vaak handig om al voor je vakantie een aantal activiteiten te bedenken. Vooral als je met de hele familie op vakantie gaat kan een beetje plannen handig zijn. Boek bijvoorbeeld alvast wat activiteiten, zoals een boottocht, een tour met gids of een sportieve activiteit. In Barcelona kun je bijvoorbeeld een fietstocht doen en op die manier de stad leren kennen. Als je met veel personen op vakantie gaat kunnen sommige activiteiten in het hoogseizoen al snel uitverkocht zijn. Zo weet je zeker dat je je op vakantie goed gaat vermaken!

​​​​​​​Met al deze tips voor een vakantie naar Spanje kun jij alvast beginnen met het plannen van je familievakantie. Zo kun je er een onvergetelijke vakantie van maken!

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN