​​​​​​Maak het terras van jouw vakantiehuisje nog aantrekkelijker

Een van de belangrijkste troeven van een vakantiehuisje is het terras. Het is de plek waar gasten heerlijk kunnen ontspannen, genieten van de buitenlucht en tot rust kunnen komen na een dag vol avontuur. Door het terras aantrekkelijk en comfortabel te maken, kun je de ervaring van de logés naar een hoger niveau tillen. In dit artikel lees je een aantal goede tips en ideeën om zelf toe te passen.

Comfortabele tuinmeubelen

Het kiezen van comfortabele tuinmeubelen is essentieel voor een uitnodigend terras. Investeer in goede kwaliteit en ergonomische ontwerpen, zodat gasten lekker kunnen zitten terwijl ze genieten van het buitenleven. Voeg ook extra kussens en eventueel een buitenkleed toe voor het echte woonkamer gevoel. Als er voldoende ruimte beschikbaar is, is het waardevol om zowel een loungeset als een goede eettafel met stoelen op het terras te zetten. Op deze manier ontstaat er een fijne plek om te relaxen en een plek om uitgebreid te tafelen.

Goed zonnescherm

Een goed zonnescherm is onmisbaar voor een comfortabel terras, vooral tijdens de warme zomerdagen. Kies voor een zonnescherm dat voldoende schaduw biedt en eenvoudig te bedienen is. Een knikarmscherm is hier ideaal voor, omdat het verkrijgbaar is in grote afmetingen en daarnaast een moderne uitstraling heeft. Er zijn veel verschillende formaten, stijlen en kleuren verkrijgbaar en het is zelfs mogelijk om de zonwering geheel op maat te laten maken. Heb jij ook de vraag: wat kost een zonnescherm? Bezoek dan de website van Degalux International. Hier vind je een ruim aanbod aan zonneschermen van hoogwaardige kwaliteit.

Sfeervolle verlichting

Creëer een gezellige sfeer op het terras door buitenverlichting toe te voegen. Denk aan lichtsnoeren, lantaarns of inbouwspots die zorgen voor een warme gloed. Vlakbij de deur en de tafel kun je ook functionele verlichting toevoegen voor goed zicht. Mocht duurzaamheid een belangrijke rol spelen in jouw vakantiehuisje, dan is tuinverlichting op zonne-energie een aanrader. Er zijn overigens ook zonneschermen verkrijgbaar die werken met een solar motor.

Knus vuurelement

Een vuurelement zoals een vuurschaal of buitenhaard voegt niet alleen warmte toe, maar ook een knusse sfeer. Gasten kunnen gezellig kletsen rondom het vuur, marshmallows roosteren of gewoon genieten van de rustgevende vlammen. Zorg er wel voor dat de vuurelementen op een veilige plek staan en niet zomaar kunnen omvallen.

Privé spa

Wil je het terras van jouw vakantiehuisje een luxe upgrade geven? Overweeg dan om er een privé spa van te maken. Voeg bijvoorbeeld een hottub, jacuzzi of een buitensauna toe. Gasten zullen dol zijn op deze spa-ervaring in hun ‘eigen’ achtertuin! Het is natuurlijk ook een geweldige toevoeging als je regelmatig zelf tijd doorbrengt in het huisje.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN