​​​​​​​Ontspannen op vakantie met je kinderen: 5 tips

Zodra je eenmaal kinderen hebt, zal je vakantie nooit meer hetzelfde zijn al toen je nog geen kinderen had. Je kunt niet zomaar meer à-la-minuut je koffers pakken en lekker spontaan eventjes op vakantie gaan. Heb je kinderen, dan vereist dan een goede planning en organisatie. Daarnaast zal ook de bestemming van je vakantie misschien anders zijn als toen je nog alleen of met z’n tweetjes op vakantie ging. Een hike door de hoogste bergen of een duikvakantie ligt, vooral als de kinderen nog klein zijn, zeker niet meer voor de hand. Het kan natuurlijk wel, maar het is wel een extra uitdaging. Op vakantie gaan met je kinderen biedt daarentegen wel veel andere leuke dingen. Hieronder 5 tips om ontspannen op vakantie te gaan met je kinderen.

Kindvriendelijke bestemming

Als je op vakantie gaat, moet natuurlijk iedereen het naar z’n zin hebben. Zoek niet alleen een bestemming die leuk is voor volwassenen, maar kijk vooraf of het een kindvriendelijke vakantiebestemming is. Informeer vooraf of er een kinderbedje aanwezig is, kijk of het restaurant een kinderstoel en een kindermenu aanbiedt. Is er een speeltuin voor de kleintjes, is er animatie aanwezig, dat soort dingen. Als de kinderen zich vermaken heb je zelf ook meer gelegenheid om lekker te ontspannen.

Goede planning

Ontspannen op vakantie met je kinderen hangt grotendeels af van een goede planning. Met kinderen kun je nou eenmaal niet meer zomaar er eventjes tussenuit. Om goed voorbereid op je vakantiebestemming aan te komen, dien je vooraf je reis te plannen en de accommodatie tijdig te reserveren en te inventariseren. Ga je een huisje huren, dan wil je dat die geschikt is voor kinderen, misschien met zwembad of een zwembad in de buurt. De kinderen zullen ook zo af en toe een ijsje willen. Misschien handig om vooraf te kijken of er een apotheek in de buurt is. Dit alles zorgt ervoor dat je zelf ook lekker kunt ontspannen op vakantie.

Voldoende budget

Op vakantie met je kinderen is nou eenmaal duurder dan wanneer je alleen of met z’n tweeën gaat. Voldoende budget is dan altijd prettig. Soms zijn er onvoorziene zaken of wil je een leuk uitje maken. Maak gebruik van die leuke aanbieden en begin op tijd te sparen voor je vakantie.

Activiteiten voor onderweg

De reis naar je vakantiebestemming is vaak een ultieme test van je geduld. Kinderen kunnen over-enthousiast, zenuwachtig of ongeduldig zijn. Ze kunnen dan vaak slecht stilzitten. “Zijn we er al?” zal je vaak horen, zeker als de reis wat langer duurt. Zorg voor afleiding, doe een spelletje onderweg, neem wat boekjes, tekenspullen, speeltjes, een tablet of smartphone mee voor onderweg. Dat geeft vaak voldoende afleiding en zorgt voor een ontspannen reis.

Goede voorbereiding

Zeker voor kleine kinderen kan een vakantie best spannend zijn. De kinderen zijn weg uit hun vertrouwde omgeving en gaan naar een voor hen onbekende omgeving. Dit kan ervoor zorgen dat ze onzeker worden of heimwee krijgen. Zorg dat je je kinderen goed voorbereid op de komende vakantie. Laat foto’s zien en vertel wat er allemaal te doen is. Dat zorgt voor een verhoogde vakantievreugde voor iedereen.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN