​​​​​​​Top 8 mooiste vakantiebestemmingen in Frankrijk

1. Côte de Granit Rose - Bretagne

Het mooiste plekje van Bretagne is de Côte de Granit Rose wat de roze granietkust betekent. Dit gaat om de kustlijn in het Côtes d’Armor in het noorden van de Bretagne. Dit is een verborgen parel maar één van de mooiste plekken van heel Frankrijk. Niet veel mensen weten van de roze granietkust af. De stenen zijn al miljoenen jaren oud en écht roze. Ploumanac’h is het mooiste schiereiland maar eigenlijk moet je de tijd nemen voor Bretagne want er zijn nog zoveel prachtige plekken die je niet kunt missen.

2. Gordes du Verdon - Provence

Deze plek is hét natuurwonder van Frankrijk. Op de grens van het gebied Var en Alpes-de-Haute-Provence ligt een diepe kloof van 25 kilometer. De rotswanden steken honderden meters hoog boven het prachtige water uit. In de zomermaanden waar het water écht mooi blauw is, is Gordes du Verdon een fantastische vakantiebestemming. Als je er nou met een kano doorheen gaat of met een roadtrip maakt en op de mooie uitkijkpunten een stop maakt, maakt niet uit. Het is een van de mooiste plekken waar je zeker een keer geweest moet zijn.

3. Mont Blanc - Alpen

De Mont Blanc heeft niet alleen de allerhoogste bergtop van Frankrijk, maar tevens van de hele Alpen. In Europa zijn er slechts een paar bergen nog hoger. De Mont Blanc is meer dan 4.800 meter hoog. Op de top ligt hier ook altijd sneeuw, vandaar wordt het de Witte Berg genoemd. Over de bergtop wordt nog altijd om gevochten, de Italianen vinden dat de berg van hen is omdat de bergtop volgens hen net over de grens zou gaan.

​​​​​​​In een hoop skigebieden kun je de Mont Blanc zien, mits het een heldere dag is, anders verdwijnt de top achter de wolken. De kabelbaan die naar de Aiguille du Midi in Chamonix gaat, is erg geliefd. Deze kabelbaan kun je zowel in de zomer als in de winter nemen waarbij je het beste uitzicht hebt op de Mont Blanc. Je kunt een lift nemen naar het uitkijkplatform van zo’n 3.842 meter hoogte.

4. Dune du Pyla - Gironde

Dit is de hoogste duin van Europa die ruim 107 meter boven de zeespiegel ligt. Je vindt hem in Gironde aan de Atlantische Oceaan. De Dune du Pyla is in de zomer een geliefde plek voor een work-out van vakantiegangers. Je kunt de gigantische hoge duin beklimmen en een eigen weg banen door het zand waarbij je veel calorieën verbrandt. Ook kun je gewoon de trap nemen naar de top waar een fenomenaal uitzicht over de baai van Archachon en omgeving zich bevindt. In de zomer is het er er dan ook erg druk omdat veel mensen weten dat dit een van de mooiste plekken van Frankrijk is.

5. Calanques - Côte d'Azur

De Calanques ligt tussen Cassis en Marseille in Zuid-Frankrijk. Het is een mooi natuurpark en unieke rotsformaties die uit de blauwe zee omhoog steken. Een Calanque betekent een diepe vallei met steile hellingen en deels ondergedompeld in de zee. Daarom heet dit park ook Calanques, er zijn namelijk heel veel van dit soort inhammen. Je kunt er een adembenemende roadtrip maken langs steile wegen en prachtige uitzichtpunten. Ook zijn er mooie wandelpaden langs de kust, deze zijn dan wel een uitdaging.

6. Parijs - île-de-France

Natuurlijk mag de hoofdstad van Frankrijk niet ontbreken. Het is de mooiste stad van Frankrijk. Deze stad moet je een keer geweest zijn. Parijs is een soort openluchtmuseum, waar je overal wel wat ziet. De allermooiste plekken vind je gewoon op straat en in smalle straatjes in wijken zoals Le Marais en Saint-Germain-des-Prés. Een hoop details bij de eeuwenoude huizen, Franse balkons, mooie stadsparken en de bakkertjes op iedere straathoek. Hoe vaak je ook naar Parijs gaat je bent hier nooit uitgekeken.

7. Mon Saint-Michel - Normandië

Eén van de mooiste plekken van Frankrijk is de Mont Saint-Michel, een rotsachtig schiereiland in Normandië. Oorspronkelijk was het een getijdeneiland waar je alleen het land kon bereiken met laag water, dit maakt de plek ook zo bijzonder. Nu loopt er ‘jammer genoeg’ een smalle weg naar het eiland. Mont Saint-Michel is echt schitterend om te zien, helemaal als je er van een afstandje naar kunt kijken bijvoorbeeld bij een zonsondergang. Ook wanneer je zelf op het schiereiland bent is het prachtig.

8. Het meer van Annecy - Haute - Savoie

Het meer van Annecy is vernoemd naar de nabijgelegen stad. Een prachtig meer om te zien wat ligt aan de voet van de Alpen. Met het blote oog kun je de bergen al zien. In het meer is er van alles te doen maar ook om het hele meer heen. Er wordt veel gevaren en gezwommen. Ook loopt er een prachtig en goed onderhouden fietspad rondom het hele meer wat zo’n 38 kilometer is. In de zomer is het super gezellig in de stad Annecy dat hartstikke mooi is met veel terrasjes, water en sfeervolle straatjes.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN