​​​​​​​De mooiste bezienswaardigheden in Tsjechië

Tsjechië is een vergeten pareltje. Dit prachtige land wint echter steeds meer aan populariteit en dat is niet voor niets. De mooie omgeving en de vele bezienswaardigheden in dit prachtige veelzijdige land zijn ongekend. Daarnaast is het ook nog eens redelijk dichtbij en bovendien relatief goedkoop. Naast de prachtige steden als Praag en Český Krumlov zijn er nog veel meer bezienswaardigheden. We hebben alvast een aantal voor jou op een rijtje gezet.

1. Praag

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is razend populair. Deze stad bevindt zich zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand. De skyline wordt getekend door maar liefst 550 toren, vandaar ook de bijnaam de Stad van Honderd Torens. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier Moldau. Over de rivier ligt de prachtige Karelsbrug. Ook de 9e eeuwse Praagse Burcht moet je zeker eens hebben bezocht.

2. Ceský Krumlov

Český Krumlov is een klein middeleeuws stadje in het zuiden van het land. Het centrum dateert van tussen de 14e en 17e eeuw en wordt gesierd door de ontelbare gotische, barokke en renaissance gebouwen. Tussen de huisjes door piekt het 13e eeuwse kasteel Schwarzenberg. Ook het oude Raadhuis, de synagoge, Joodse begraafplaats, het Streekmuseum en de Sint Vituskerk zijn absoluut de moeite waard.

3. Bottenkapel in Kutná Hora

Een wel heel bijzonder monument is de 15e eeuwse bottenkapel van Sedlec in Kutná Hora. Deze ruimte vol schedels en botten ligt onder de Allerheiligenkerk op de begraafplaats in Sedlec, een buitenwijk van de stad. Zodra je afdaalt zie je alle opgestapelde botten en schedels. Deze worden tevens als decoraties gebruikt, zoals bijvoorbeeld een kroonluchter in het plafond.

4. Hluboká kasteel

In het zuidwesten, in Hluboká nad Vitavou, ligt het mooiste kasteel van Tsjechië. Dankzij de romantische bouwstijl met witgesteente lijkt het enigszins op het Britse Windsor Castle. Het kasteel is in de 13e eeuw gebouwd en in de 19e eeuw gereconstrueerd. Rondom het kasteel liggen prachtige Engelse tuinen.

5. Český ráj

Het prachtige beschermde natuurgebied Český Ráj, ook wel het Boheemse Paradijs genoemd, ligt in het noorden van het land. In 1955 werd het als eerste aangewezen als beschermd natuurgebied. Uitgestrekte bossen, heuvels met daartussen prachtige beekjes, spectaculaire rotsen en hoge rotspilaren kenmerken dit unieke gebied. Er zijn vele wandelroutes, maar door de 4 verschillende rivieren is het ook zeer populair bij watersporters. In het park zijn tevens diverse kastelen en burchten te vinden.

6. Reuzengebergte (Krkonoše)

Het Reuzengebergte, Krkonoše genaamd, is onderdeel van de Sudeten bergketen en vormt de natuurlijke grens tussen Tsjechië en Polen. Dit is een geweldig gebied voor iedereen die van wandelen en de natuur houdt. De bergketen is 40 kilometer lang en 20 kilometer breed. De gemiddelde hoogte is 1200 meter, met Snĕžka met een hoogte van 1602 meter als uitschieter. Ondanks de geringe hoogte heb je overal adembenemende uitzichten.

7. Rotsen van Adršpach

Het beschermde natuurgebied van Broumovsko, met een netwerk aan wandelpaden, ligt ten oosten van het Reuzengebergte. Je vindt er prachtige groene bossen, ruisende watervallen en bijzondere rotsformaties, met als meest bijzondere bezienswaardigheid de rotsen van Adršpach. Dit zijn smalle, hoge rotsformaties die hun bijzondere vorm door de jarenlange erosie hebben gekregen.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN