Het Italiaanse eiland

Op vakantie naar Sicilië

Beleef een avontuurlijke strandvakantie in een vakantiehuis op Sicilië. Dit eiland ligt in het zuiden van Italië en werd als eerste bewoond door de Grieken. Sicilië heeft een mooie combinatie van historie, kunst en natuur. De vakantiehuizen op Sicilië zijn een ideaal uitgangspunt voor een vakantie in Italiaanse sferen.

Vakantiehuis huren op Sicilie
​​​​​​​
Vakantiehuis huren op Sicilië

Sicilië is een bijzonder Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Het is een autonome regio horend bij Italië. Het eiland is op de kaart te herkennen als de voetbal bij de laars. Het eiland is zo’n 25.000 vierkante kilometer groot en heeft in totaal een kleine 1000 kilometer aan kustlijn. Omdat Sicilië op zo’n belangrijke strategische plaats ligt in de Middellandse Zee heeft het eiland een lange en bewogen geschiedenis. In de afgelopen eeuwen is het eiland meerdere malen van eigenaar veranderd. Al deze beschavingen hebben hun sporen achtergelaten op het eiland wat het vandaag de dag tot een unieke vakantiebestemming maakt.

Je hebt hier keus uit heel veel vakantiehuizen. Pak het vliegtuig naar dit mooie eiland en neem een huurauto erbij om het eiland te gaan verkennen. Wil je liever een rondreis maken? Kijk dan eens op de Rondreis Planner.
​​​​​​​

Onze favoriete vakantiehuizen:
​​​​​​​

Villa Prestigiacomo

Verblijf in deze prachtige Italiaanse villa in Mazzaforno die is voorzien van een gedeeld zwembad en een tuin. Er zijn 3 slaapkamers die 6 gasten kunnen accommoderen en het verblijf is ideaal voor gezinsvakanties.

Bekijk vakantiehuis

Bouganville appartement

Dit appartement ligt in Calatabiano, in de residentie Bouganville, en biedt uitzicht op de tuin en een tennisbaan. Het buitenzwembad en het solarium zijn beschikbaar voor gasten. Dit appartement heeft 1 slaapkamer.

Bekijk appartement

Happy vakantiehuis

Happy Vakantiehuis
​​​​​​​

Een vakantie op Sicilie is anders dan anders en er valt veel te beleven. Als je over het eiland rijdt heb je wisselende landschappen veel amandelboomgaarden, sinaasappelplantages, oude Griekse tempels, vervallen kerken, azuurblauwe baaien en prachtige kliffen.
Aan de westkust en zuidkust kom je tal van Griekse bouwwerken tegen en kun je opgravingen bewonderen. In Taormina is een groot Grieks-Romeins theater te bewonderen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Etna, bedoeld als permanent decor voor de toneelspelers.

Rondreis PLanner
In de Villa Romana del Casale bij Piazza Armerina zijn Romeinse mozaïeken te bewonderen. Je kunt in Taormina ook lekker winkelen of een terrasje pakken. Een andere leuke stad is Cefalù, dat ligt op een rots in de vorm van een hoed. Het is een van de grote toeristenplaatsen in de regio en vooral bekend als bad- en vissersplaats. Het schilderachtige stadje ligt ongeveer 70 km oostwaarts van Palermo in de richting van Messina.

​​​​​​​Voor mensen die van rust houden is een bezoek aan het natuurpark Lo Zingaro zeker de moeite waard! Deze bevindt zich in het noorden van Sicilië. Naast de prachtige flora en fauna vind je er kleine baaitjes waar je heerlijk in alle rust kunt zwemmen, duiken en snorkelen. Met een vakantiehuis op Sicilië beleef je gegarandeerd een heerlijke vakantie.

Happy Vakantiehuis

Happy Vakantiehuis

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN