Relaxed op vakantie

Eindelijk vakantie! Dat gevoel moet je hebben als je de deur achter je dicht trekt op de laatste dag van je werk. Maar helaas voelt niet iedereen dat zo. 1 Op de 6 mensen krijgt juist stress van de vakantie. Jammer want vakantie is juist zo leuk. Dus wij gaan deze mensen helpen om happy :) op vakantie te gaan!

​​​​​​​We hebben de tips van de beste psychologen onder elkaar gezet, en wellicht gaat het helpen.Tip 1
​​​​​​​Plan je route vooraf, weet waar je aan toe bent onderweg. Zorg dat je bezienswaardigheden vooraf al weet te liggen, zodat je van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt kunt rijden zonder bang te zijn dat je iets gaat missen wat je eigenlijk ook had willen zien.

Tip 2
Leg de lat niet te hoog. Vakantie is genieten en ontspannen......over het algemeen, maar het moet niet "moeten genieten en moeten ontspannen" worden. Dan wordt het te geforceert en als het niet lukt, een grote teleurstelling. Er mag best een minder leuke dag tussen zitten. Het gaat om het totaal plaatje, aan het einde van de vakantie.

Tip 3
​​​​​​​Begin 3 weken van te voren al met inpakken, leg kratten op de zolder en stop ze vol met spullen die je te binnen schieten. Maak lijstjes met spullen die je nog moet kopen (en niet op de laatste dag naar de winkel gaan).

Tip 4
Pas je werk tempo al op de werkvloer aan, in de laatste week voor je vakantie niet alles proberen af te krijgen. Nee daar heb je collega's voor die jouw werk overnemen in jouw vakantie! Juist in de laatste week moet je al wat relaxter in je hoofd worden (zonder dat je baas erachter komt), en dat kan alleen als je minder hard gaat werken!

​​​​​​​Tip 5
Probeer niet als eerste op de plaats van bestemming aan te komen, hoe relaxter je rijd, hoe uitgeruster je aankomt zonder hoofdpijn. En ga je richting het zuiden, ga dan niet op zwarte zaterdag maar op groene vrijdag en overnacht halverwege ergens. Je staat dan op de beruchte zwarte zaterdag, voor in de file.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN