​​​​​​​​​​​​​​Op vakantie naar Afrika? 3 x inspiratie!

Afrika is een ideaal continent voor een gezinsvakantie. Het continent is erg divers en heeft voor iedereen wel wat te bieden. Of je nu graag op safari wilt of lekker wilt relaxen aan het strand; in Afrika kan het allemaal! Hieronder vind je inspiratie voor een aantal geschikte bestemmingen voor een gezinsvakantie. 

Tanzania

Een populaire bestemming onder gezinnen is het land Tanzania. Als je naar Tanzania op vakantie wilt is het belangrijk om voor je vakantie te checken welke vaccinaties je nodig hebt voor dit land. Bij Vaccinatiepunt kun je informatie krijgen over de benodigde vaccinaties en kun je je laten vaccineren. Eenmaal in Tanzania aangekomen kan het genieten beginnen. Natuurlijk kan een safari niet ontbreken tijdens je reis. In het iconische Serengeti National Park kun je terecht voor avontuurlijke safari's met het hele gezin. Hier kun je ook genieten van de jaarlijkse migratie van de wilde dieren, als je het land in die periode bezoekt. Ook onder strandliefhebbers is Tanzania populair. Op het eiland Zanzibar kun je namelijk genieten van witte stranden, helderblauw water en een prachtige onderwaterwereld. Ga snorkelen of duiken met het hele gezin en geniet van relaxte stranddagen. Je merkt het, Tanzania is zeker de moeite waard om te overwegen!

Mauritius

Het land Mauritius is ook een goede optie voor een gezinsvakantie in Afrika. Mauritius ligt ten oosten van Madagaskar in de Indische Oceaan en ligt op ongeveer 13 uur vliegen vanaf Nederland. Het land staat bekend om zijn prachtige stranden, natuur en onderwaterwereld. Een goede bestemming om te snorkelen of te duiken. Geniet van de vele kleurrijke koraalriffen en tropische vissen met het hele gezin! In Mauritius is het ook de moeite waard om de botanische tuinen van Pamplemousses te bezoeken, waar je zeldzame planten en een beroemde waterlelie kunt bekijken. Bezoek ook de ‘Seven Coloured Earths’ in Chamarel, waar je je ogen uit kunt kijken over de zandduinen die bestaan uit verschillende kleuren. Verder kun je genieten van heerlijk relaxte stranddagen met het hele gezin. Wat wil je nog meer?! 

Marokko

Als je liever wat dichterbij blijft is het land Marokko een goede optie. Voordat je op vakantie naar Marokko gaat, is het goed om te kijken welke vaccinaties je nodig hebt voor een reis naar het land. Reisvaccinaties voor Marokko kun je op verschillende plekken in Nederland verkrijgen. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid op reis kunt! Marokko is erg divers en je kunt er genieten van de stranden, de cultuur en de woestijn. Bezoek bijvoorbeeld de steden Marrakech, Fez en Chefchaouen, waar je kunt genieten van kleurrijke markten, kleine straatjes en historische monumenten. Een bezoekje aan de Sahara woestijn kan natuurlijk ook niet ontbreken tijdens een reis naar Marokko. Kortom, laat je verassen tijdens een gezinsvakantie naar Marokko!  

​​​​​​​Je merkt het, er zijn genoeg bestemmingen in Afrika waar je kunt genieten van een heerlijke gezinsvakantie! 

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN