Huisje huren aan de kust

Niets is lekkerder dan ‘s ochtends wakker worden met het zachte geruis van de zee op de achtergrond. Lekker uitwaaien op het strand of pootjebaden in de zee, wandelen door de duinen, kuieren door historische stadjes…. Ga eens een huisje huren aan de kust en ontdek hoe ontspannend dit kan zijn. Naast een lekkere strandwandeling of zonnen op het strand is er nog veel meer te zien en te beleven aan de Nederlandse kust. Het is altijd leuk en bovendien dichtbij. Wist je dat Nederland aan de prachtige kustlijn zo’n 30 verschillende badplaatsen heeft? Hieronder enkele tips voor de mooiste bezienswaardigheden.

1. Zon, zee en strand

Op nummer 1, en dat zal geen verrassing zijn, natuurlijk de zon, zee en het strand. Lekker kuilen graven en zandkastelen bouwen. Pootjebaden in de zee, strandvoetballen, beachvolleyballen of vliegeren, wat je ook doet, een vakantie aan de Nederlandse kust is een garantie op succes. De Nederlandse kust heeft heel veel mooi zandstranden. Ook op de waddeneilanden. Het mooiste strand van Nederland is waarschijnlijk die op Schiermonnikoog. Hier vind je niet alleen de breedste stranden van Europa, maar ook nog eens de groenste. De stranden hier zijn omringd met duinen die begroeid zijn met veel verschillende planten. Cadzand-Bad heeft het schoonste strand en bovendien de meeste zonuren. Het witste strand van Nederland is het 3,5 kilometer lange zandstrand van Callantsoog.

2. Nederlandse badplaatsen

Nederland kent diverse leuke, gezellige badplaatsen. Het levendige Scheveningen met de beroemde pier is daar eentje van. En wat te denken van de familiebadplaats Katwijk, of ‘hotspots’ als Noordwijk en Zandvoort. Heb je liever wat meer rust en ruimte, ga dan eens naar Hargen aan Zee. Een leuke, tamelijke jonge badplaats met diverse leuke strandtenten. Of wat te denken van Camperduin, Schoorl, Groet, Egmond aan Zee? Ook altijd gezellig en zeker de moeite waard.

3. Wadlopen

Altijd weer een hele bijzondere ervaring, wadlopen. Vanuit de provincies Groningen, Friesland en Noord-Holland worden diverse wadlooptochten georganiseerd. Je kunt bijvoorbeeld wadlopen op Ameland, Schiermonnikoog, Engelsmanplaat, Simonszand en Rottumeroog, Terschelling en Texel. Ben je een ervaren wadloper, dan is wadlopen naar Terschelling zeker een aanrader. Als het water laag staat vallen de zandbanken droog en kun je over de zeebodem wandelen. Dat heet wadlopen. Je wandelt door de modder, over zandplaten en mosselbanken die soms nog gedeeltelijk onder water staan. Het water kan op sommige plekken nog wel tot aan je middel rijken. Zwaar, maar zeker de moeite waard.

4. Vuurtorens

Al in de Romeinse tijd werden lichtschepen gebruikt die andere schepen waarschuwden voor zandbanken, ondieptes en rotsen. Dat ging toen nog met vuurkorven die in de mast werden gehangen. Dat zijn de voorlopers van de moderne vuurtorens. De oudste vuurtoren van Nederland dateert uit 1323 en staat op Terschelling: “de Brandaris”. Langs de Nederlandse kust staan zo’n 30 vuurtorens, waarvan de jongste dateert uit 1970, deze staat in Rotterdam. De mooiste vuurtoren van Nederland vind je in Egmond aan Zee. Sommige vuurtorens zijn nog open voor publiek. Een zware klim, maar de adembenemende uitzichten maken het zeker de moeite waard.​​​​​​​

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN