Tips om jouw vakantiehuisje onderhoudsvriendelijker te maken

Een vakantiehuisje is de perfecte plek om tot rust te komen. Maar als je het ook verhuurt aan andere vakantiegangers, is het extra belangrijk om de woning onderhoudsvriendelijk te maken. Dit bespaart je een hoop tijd en zorgt ervoor dat gasten altijd een nette accommodatie aantreffen. Hieronder staan enkele tips om jouw vakantiehuisje onderhoudsvriendelijker te maken.

Duurzame materialen

Het gebruik van duurzame materialen is de eerste stap naar een onderhoudsvriendelijk vakantiehuisje. Kies voor materialen die weinig onderhoud vereisen, niet snel slijten en niet verkleuren door de zon. Denk aan een PVC vloer met houtlook in plaats van een echte houten vloer. Of aan kunststof raambekleding in plaats van stoffen gordijnen. Het scheelt een hoop schoonmaakwerk en blijft bovendien langer mooi.

Schilderwerk en behandelingen

Zowel binnen als buiten is het belangrijk om de juiste verf en behandelingen toe te passen. Voor tuinhout is het essentieel om een goede beschermlaag aan te brengen die bestand is tegen alle weersinvloeden. Kies bijvoorbeeld voor een buitenbeits die het hout beschermt tegen vocht. Binnen kun je het beste duurzame en afwasbare verfsoorten gebruiken, zoals de Sikkens Alpha Rezisto Mat Easy Clean. Deze verfsoort is vlekafstotend en schrobvast. Hierdoor kun je het gemakkelijk reinigen zonder dat de verf zijn kleur of matte afwerking verliest. De woning blijft er veel langer als nieuw uitzien!

Gemakkelijke meubels

Kies voor meubels die niet snel vuil worden en weinig aandacht nodig hebben. Stoffen bekleding kan prachtig zijn, maar kies dan wel voor stoffen die vlekbestendig en makkelijk afneembaar zijn. Leer of synthetische materialen zijn vaak ook goede opties omdat ze snel schoon te maken zijn. Daarnaast is het handig om meubels te kiezen die stevig en robuust zijn, zodat ze wel tegen een stootje kunnen.

Automatische systemen

Automatische systemen kunnen veel werk uit handen nemen en zorgen ervoor dat jouw vakantiewoning er altijd goed uitziet. Een irrigatiesysteem voor de tuin is bijvoorbeeld een geweldige investering. Dit zorgt ervoor dat de planten en gazons automatisch water krijgen, zonder dat je zelf hoeft te sproeien. Ook een robotmaaier maakt het onderhoud van de buitenruimte een stuk eenvoudiger.

Praktische opbergruimte

Een goed georganiseerd vakantiehuisje oogt netjes en is makkelijker te onderhouden. Creëer voldoende opbergruimte zodat gasten hun spullen makkelijk kunnen opbergen. Een kast met een slot erop is ook een goede toevoeging. Hierin kun je je eigen schoonmaakspullen en gereedschappen bewaren, zodat ze veilig en uit het zicht liggen. Het blijft bovendien altijd op dezelfde plek liggen, waardoor je makkelijker een schoonmaakroutine kunt uitvoeren.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN