​​​​​​​6 mooie bestemmingen in Frankrijk dichtbij Nederland

Frankrijk is helemaal niet zover weg. Zeker niet ls je in het midden of inderste gedeelte van Nederland woont. In zo’n 2,5 uur rijden met de auto vanaf Utrecht ben je al in Frankrijk. Frankrijk is dus ideaal voor een korte of langere vakantie. Een huisje huren voor een weekend is prima te doen. Hieronder een zevental mooie bestemmingen in Frankrijk die je binnen een paar uurtjes rijden vanaf Utrecht kunt bereiken. Achter de bestemming staat de tijd die je kwijt bent met de auto vanuit Utrecht.

1. Lille (2.30 uur)

Lille is bij uitstek geschikt voor een korte vakantie. Veel vakantiegangers gaan een huisje huren in of vlakbij Lille om van daaruit de stad te verkennen. Het stedelijk gebied heeft meer dan 1 miljoen inwoners, waarmee Lille de vierde grootste stad van Frankrijk is. Deze bruisende stad is ook onder studenten erg populair. Naast vele gelegenheden om lekker te shoppen vind je er ook veel historisch erfgoed, afgewisseld met moderne architectuur. Zeker een aanrader om eens te bezoeken.

2. Laon (4 uur)

Laon is een prachtige stad met veel historisch erfgoed. De versterkte stad ligt bovenop een heuvel, heeft veel oude gebouwen en een gezellig centrum. De prachtige grote kathedraal is een absolute publiekstrekker. De bouw van deze gotische kathedraal duurde maar liefst 80 jaar. De kathedraal is ouder dan de Notre-Dame in Parijs.

3. Amiens (3.45 uur)

Amiens is ook een prachtige stad en heeft ook een bijzondere gotische kathedraal. Deze 13e eeuwse kathedraal is de grootste van Frankrijk. De bouw van deze kathedraal duurde relatief kort, namelijk nog geen 50 jaar. Ook de rest van de stad met oude gebouwen en pittoreske wijken zijn zeker de moeite waard. Door de vele kanalen die de stad doorkruisen wordt het ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd.

4. Le Quesnoy (3 uur)

Le Quesnoy is een prachtige vestingstad in het Noorden. De stad is bekend om de rijke geschiedenis en de vele vorsten die de stad hebben bezocht. De bekendsten zijn Willem V van Holland (1330-1389), graaf van Holland en Zeeland. Hij is overleden in dit stadje. Ook Margaretha van Bourgondië en haar dochter Jacoba van Beieren waren woonachtig in deze stad. De versterkingen van deze stad zijn destijds ontworpen door Vauban. Tevens zijn er nog diverse bijzondere gebouwen en een poort te bewonderen.

5. Givet (3 uur)

Givet ligt aan de Maas, vlak voordat deze rivier België binnenstroomt. Het stadje ligt midden in een prachtige, uitgestrekte natuur. Natuurlijk door de prachtige ligging aan de Maas, maar ook door het fort dat hoog boven het water uitkijkt is deze stad zeer populair bij toeristen. Daarnaast zijn er nog diverse monumenten en culturele evenementen te bewonderen.

6. Kust tussenBoulongo en Calais (3.30 uur)

Tussen Boulogne-sur-Mer en Calais ligt de Opaalkust, een prachtige rotsachtige kust. Vanaf hier heb je adembenemende uitzichten over het Kanaal. Rij je over de D940, dan kom je diverse mooie plekjes tegen waar je eventjes kunt stoppen. Bijvoorbeeld bij Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez, waar je hele mooie kliffen hebt die aan de Engelse rotskust den denken. Tevens zijn er nog vele overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog te vinden.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN