Vakantiehuis Oostenrijk huren, wat een mogelijkheden! 

Heerlijk naar het mooie Oostenrijk, daar wil je toch ook een vakantiehuis huren met je hele gezin? Het hele jaar door kun je hier heerlijk vertoeven, wil je ook graag een huisje huren Oostenrijk? Lees dan nu onze tips, zodat je weet waar je moet zijn als je in dit mooie land wil zijn!

Ervaar het mooie Oostenrijk

Het gaat een bijzondere ervaring zijn om het mooie Oostenrijk zelf te ervaren. Mooie landschappen, charmante dorpjes, wat wil je nog meer? Je wil een mooi vakantiehuis Oostenrijk huren en wij helpen je graag met een paar goede tips. Ga na of je samen wil gaan, of met huisdieren of met kinderen. Als je namelijk een huisje gaat reserveren via onze site, kun je dit aangeven bij je wensen.

​​​​​​​Als je een hond hebt, is het wel fijn als deze ook mee kan om vakantie te vieren. Houd er dan wel rekening mee dat je je hond misschien in de winter aparte schoentjes aan moet doen, vanwege de grote hoeveelheid sneeuw en ijs die je hier dan kunt vinden. Je moet je voorbereiden op alles wat je tegen kunt komen, in de zomer ook natuurlijk. Als je kinderen meegaan, is het fijn om een plaats te kiezen waar ook activiteiten worden georganiseerd (zodat je zelf ook echt vakantie hebt).

Waar wil je heen?

Denk goed na over waar je vakantie wil vieren in het mooie Oostenrijk. Denk je aan het mooie Alpengebied, bijvoorbeeld ideaal voor de wintersport, of in de zomer om alles te verkennen. Of ga je liever naar de meren? Als je van wateractiviteiten en ontspannen houdt is dat een goede keuze. De steden trekken ook veel mensen aan, denk aan het mooie Wenen of Salzburg. Mogelijkheden zijn er meer dan genoeg, je moet zelf nagaan wat je graag wil. Een actieve vakantie of liever de steden op je gemak verkennen? Het ligt er ook aan hoeveel dagen je gaat, misschien eerst een weekend, dan een midweek en later een paar weken? Je gaat hier in ieder geval niets tekort komen, je vermaakt je prima in dit mooie land, wat voor iedereen veel moois te bieden heeft.

Seizoenen nader bekeken

In de winter is het in Oostenrijk heerlijk voor de wintersport. Als je een beginnende of ervaren skiër bent, zal je hier enorm genieten. Kies dan een vakantiehuisje in Oostenrijk wat dichtbij het skigebied te vinden is. Ga je liever in de zomer? Dan kun je heerlijk wandelen, fietsen en volop van de natuur genieten. Het advies is dan om een huisje te kiezen wat te vinden is bij de meren en wandelpaden.

Huisje huren Oostenrijk, welke wensen heb je?

Je wil een mooi vakantiehuis huren in Oostenrijk, maar dan heb je vast en zeker bepaalde wensen. Wil je graag zelf koken? Dan is een huisje met een uitgeruste keuken wel zo ideaal. Wi-Fi kan voor jou ook een factor zijn om rekening mee te houden. Als je met je eigen auto gaat, dan wil je wellicht ook wel parkeren bij je huisje. Een sauna misschien om lekker te ontspannen? Als je een huisje gaat huren in Oostenrijk is het goed om vooraf te weten wat je wil. Je kunt hier dan bij het reserveren en zoeken al rekening mee houden.

​​​​​​​Het is ook goed om na te gaan wat er bij het huisje in de buurt te doen is aan activiteiten. Is skiën of snowboarden een optie? Als je daarvan houdt dan is een huisje dichtbij de skilift een goed idee. Maar je moet ook goed kijken naar je eigen budget. Misschien vind je hier wel een leuke last minute of andere aanbieding of lekker buiten het hoogseizoen weg te gaan. Dit is in ieder geval altijd goedkoper dan in het hoogseizoen. Als je die kans krijgt, pak hem dan ook zeker om dan je huisje in Oostenrijk te huren.

Extra tips voor je vakantie in Oostenrijk

Als je naar het mooie Oostenrijk af gaat reizen, hebben we nog een paar tips voor je:
- Zorg dat je in het bezit bent van een goede reisverzekering. Let hierbij goed op de dekking (en voorwaarden), te denken aan medische noodgevallen en annuleringskosten.
- Weet van tevoren wat de bekende gebieden en dorpen zijn in het mooie land.
- Bezoek het mooie Tirol, knusse dorpjes en de toppen van de Alpen zijn hier prachtig.
- Ontdek Salzburgerland, de natuur is hier echt prachtig. Je geniet hier van de mooie bergtoppen, de indrukwekkende bergdorpjes, de rivierkloven, watervallen, ijsgrotten en gletsjers.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN