Ondernemers ontdekken hybride werken op vakantiebestemming


Hybride werken is voor veel mensen met kantoorbanen een vanzelfsprekendheid geworden. Een deel van de werkweek zijn ze op kantoor, een ander deel werken ze vanuit huis. Of vanuit een willekeurige andere locatie. Immers, als je maar een goede stabiele internetverbinding ter beschikking hebt, kun je overal met je laptop aan de slag. Voor zelfstandig ondernemers brengt dit een goede kans om werk en vakantie gemakkelijk met elkaar te combineren.


Geen uren draaien is geen omzet maken

Het opnemen van vakantiedagen is voor zelfstandig ondernemers vaak een duivels dilemma. Immers, wanneer een zzp’er geen uren draait, wordt in veel gevallen ook geen omzet gegenereerd. Er zijn wel ondernemers die passief inkomen vergaren, maar het merendeel moet nog altijd dagelijks zelf aan de slag om een bepaalde dienst te leveren. Als je dan twee weken naar Griekenland zou vliegen, mis je dus twee weken omzet, terwijl die vakantie je ook minstens twee weken omzet kost. Met andere woorden, je maakt kosten, die je op dat moment niet terugverdient. Natuurlijk behoor je hiervoor wel reserves op te bouwen, door er een spaarpotje voor vakanties op na te houden, maar het kan ook anders!


Aan het werk in je vakantiehuisje

Tegenwoordig boek je een vlucht naar Athene al voor minder dan het bedrag dat je kwijt bent aan het volgooien van de tank van je auto. De prijzen schommelen en zijn hoger door milieubelastingen, dus bekijk hier de vluchten en de actuele prijsvoering om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden. Het vervoer hoeft dus het probleem niet te zijn. Dan hoef je alleen nog maar een geschikte vakantiewoning te vinden om te huren en je reis kan gepland worden. Stel je eens voor: in de vroege ochtend begin je met werken, zodat je rond lunchtijd de gelegenheid hebt om de omgeving te gaan verkennen of simpelweg te genieten van de zon.


Check je verbinding

Het wordt doorgaans afgeraden om gebruik te maken van openbare netwerken voor internettoegang, vanwege de kans om gehackt te worden. Maar als je een vakantiehuisje huurt, is de kans aanwezig dat hier al internet beschikbaar is. Controleer dit vooraf goed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt altijd nog uitwijken naar een internetbundel op je mobiele telefoon met onbeperkt datagebruik. Informeer wel even bij je provider of die bundel in het buitenland net zo onbeperkt is als thuis.Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN