Vakantiegevoel langer vasthouden

Na een fijne vakantie is het lastig om weer terug te gaan naar je dagelijkse leven. Je komt snel weer in je routine terecht en raakt zo het ontspannen vakantiegevoel al gauw kwijt. Dat is ontzettend jammer! Gelukkig zijn er een aantal manieren om de vakantiestemming langer vast te houden en heerlijk na te genieten. Hieronder lees je 6 goede tips.

1. Lees je vakantieboek thuis uit

Veel mensen nemen een boek mee op vakantie of een weekendje weg. Thuis maak je er meestal te weinig tijd voor vrij. Ben je begonnen aan een nieuw boek, maar is het niet gelukt om deze uit te lezen? Gun jezelf dan de tijd om er thuis verder in te lezen. Op deze manier plan je bewust een ontspannen momentje voor jezelf in en houd je tegelijkertijd die vakantiestemming vast.

2. Draag parfum of kleding van vakantie

Draag het luchtje of de kleding die je op vakantie droeg (of daar hebt gekocht) nu in het dagelijkse leven. Het zal je verbazen wat het doet met je humeur! Vaak krijg je direct het vakantiegevoel terug.

3. Laat vakantiefoto's afdrukken

Zelfs met een mobiel kun je tegenwoordig prachtig foto’s maken op vakantie. Vergeet daarom niet om deze naderhand af te laten drukken. Je kunt ze in een fotoalbum doen of aan de muur hangen in leuke fotolijsten. Tijdens het uitzoeken van jouw favoriete vakantiefoto’s kom je ongetwijfeld weer in de vakantiestemming. En als de foto’s in een lijst aan de muur hangen, kun je iedere dag weer mooie herinneringen ophalen.

4. Verwerk souvenirs in je interieur

Heb je andere souvenirs gekocht op vakantie? Geef deze dan een mooi plekje in je interieur. Berg de huidige woonaccessoires op in een opbergbox en maak plaats voor het nieuwe decoratiestuk. Het is ook leuk om souvenirs van vorige reizen en weekendjes weg te blijven rouleren. Sommige decoratie heeft bijvoorbeeld een hele zomerse look terwijl andere souvenirs beter passen bij het herfstseizoen.

5. Blijf lekker in beweging

Hoewel vakantie draait om ontspanning, beweeg je onbewust best veel. Je wandelt bijvoorbeeld langs het strand of maakt een mooie fietstocht. Probeer bij thuiskomst ook in beweging te blijven en dit soort actieve uitjes te plannen.

6. Neem meer tijd voor jezelf

Stap na je welverdiende vakantie niet direct het drukke leven in. Neem echt even de tijd voor jezelf. Plan bijvoorbeeld een dag extra vrij als dat mogelijk is of ga de avond voordat je weer moet werken uitgebreid in bad. Zo kun je het ontspannen vakantiegevoel beter vasthouden.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN