Zo schaf je voor je autoreis door Hongarije een vignet aan


Hongarije is een schitterende bestemming voor een autoreis, met zijn prachtige landschappen, historische steden en gastvrije cultuur. Voordat je echter de Hongaarse wegen op rijdt, is het belangrijk om te weten dat je een vignet nodig hebt om gebruik te maken van de snelwegen en enkele autowegen.

Wanneer heb je een vignet Hongarije nodig?

In Hongarije is een vignet vereist voor het gebruik van de meeste snelwegen en enkele belangrijke autowegen. Dit geldt voor alle voertuigen, inclusief personenauto's, campers en voertuigen met een aanhanger of caravan. Het vignet is een digitale vergunning die aan je kenteken wordt gekoppeld. Rijden zonder een geldig vignet kan leiden tot forse boetes, dus het is essentieel om dit op tijd te regelen.

Wat zijn de kosten voor een Hongarije vignet?

De kosten van Hongarije vignetten variëren afhankelijk van het type voertuig en de gekozen geldigheidsduur. Voor een personenauto met caravan betaal je bijvoorbeeld meer dan voor alleen een personenauto. En wat betreft geldigheidsduur kun je kiezen uit drie opties: een vignet voor 10 dagen, een vignet voor een maand, of zelfs voor een jaar. Het vignet met de kortste geldigheid is ideaal voor de meeste vakanties. Houd bij een 10-dagenvignet voor een personenauto rekening met een prijs van zo’n 20 euro. Voor ongeveer 30 euro schaf je een maandvignet aan en voor een jaarvignet betaal je zo’n 160 euro. Reis je met een caravan, aanhangwagen, of truck? Dan betaal je twee keer de prijs voor een vignet. We raden aan om voorafgaand aan je reis de actuele prijzen te checken.

Wat gebeurt er als je geen vignet aanschaft?

Geen zin om geld uit te geven en een vignet Hongarije te kopen? We raden af om hierop te besparen. Rijden zonder een geldig vignet op de tolwegen van Hongarije kan namelijk leiden tot hoge boetes. Deze boetes kunnen variëren afhankelijk van het type voertuig en de duur van de overtreding. De boetes kunnen oplopen tot honderden euro's en worden meestal direct opgelegd door de wegpolitie of tolbeambten. Daarnaast kunnen ze ook achteraf via je kenteken worden geïnd, wat kan leiden tot administratieve kosten en extra complicaties.

Hoe schaf je een vignet Hongarije aan?

Er zijn verschillende manieren om een vignet voor de Hongaarse wegen aan te schaffen. De meest handige manier is om het vignet online te kopen via de officiële website van eMatrica. Je hoeft daar alleen je kenteken en de gewenste periode in te voeren. Na betaling ontvang je een bevestiging per e-mail die je tijdens je reis kunt tonen. Bij de meeste grensovergangen naar Hongarije zijn er verkooppunten waar je een vignet kunt kopen. Deze verkooppunten zijn vaak 24 uur per dag geopend, zodat je zelfs tijdens een nachtelijke rit een vignet kunt aanschaffen. En ook langs de hoofdwegen in Hongarije en buurlanden van Hongarije en bij grote tankstations kun je ook vignetten kopen. Dit kan handig zijn als je het vignet nog niet vooraf hebt geregeld. Een vignet is een essentiële vereiste voor een zorgeloze autoreis door Hongarije. Door op tijd een vignet aan te schaffen, vermijd je hoge boetes en kun je zonder zorgen genieten van je reis.Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN