​​​​​​​De 4 mooiste steden van Duitsland

Ben je voornemens er eventjes lekker tussenuit te gaan? Wat denk je van een heerlijke stedentrip naar Duitsland. Lekker een huisje huren in of vlakbij één van die vele prachtige steden van onze oosterburen. We hebben de mooiste en leukste steden van Duitsland voor jou op een rijtje gezet.

1. Berlijn

Bovenaan de lijst natuurlijk Berlijn. Geen enkele stad ter wereld ademt zoveel historie uit en heeft tegelijkertijd zo’n hip image als de hoofdstad van Duitsland. In deze prachtige stad worden oud en nieuw afgewisseld met hippe wijken, grote warenhuizen, historische gebouwen en indrukwekkende bezienswaardigheden. In het hart van de stad vind je de wijk Mitte, waar veel musea en beroemde historische hoogtepunten, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en de Fernsehturm, te vinden zijn. In de wijk Friedrichshain-Kreuzberg vind je nog een stukje van de oude Berlijnse muur. En als je toch in de buurt bent, maak ook eens een uitje naar Potsdam, op ongeveer 30 km van Berlijn. Deze prachtige oude stad met vele paleizen, tuinen en een oude Hollandse wijk is zeker de moeite waard.

2. Heidelberg

Misschien niet bij iedereen bekend, maar zeker de moeite waard. Deze gezellige, romantische stad leent zich bij uitstek voor een citytrip. Deze stad is vooral bekend om zijn kasteel, Schloss Heidelberg, maar natuurlijk ook om de mooie ligging aan de rivier de Neckar en de oudste universiteit van Duitsland. In het centrum ligt een oude stenen brug over de rivier. Op de heuvel prijkt het kasteel prominent boven de stad uit. In de kelder van het kasteel vind je het grootste wijnvat ter wereld. In het centrum vind je diverse vrolijk gekleurde vakwerkhuizen en vele gezellige terrasjes voor een hapje en een drankje.

3. München

München ligt aan de voet van het Alpenmassief en is de grootste stad van Zuid-Duitsland. In de herfst vindt er de legendarische Oktoberfest plaats. In de Altstadt, het historische centrum, vind je gebouwen uit de 10e eeuw, zoals het Rathaus, de 100 meter hoge toren Frauenkirche en diverse vorstelijke paleizen uit de 13e eeuw. Ook het oude Olympisch Stadion en de oude kunstenaarswijk Schwabing zijn zeker de moeite waard. Vlakbij de rivier de Isar liggen leuke stadsstrandjes, waar je tevens veel goedkope en vooral gezellige restaurantjes en barretjes vindt. Wil je liever iets hippers? Bezoek dan eens de meest trendy wijk van München, Isarvorstadt. Daar ontmoeten de yuppen elkaar in hippe bars en culinaire restaurants.

4. Keulen

Keulen ligt aan de Rijnboulevard en staat vooral bekend om zijn historie en cultureel erfgoed. In de zomer kun je lekker aan de promenade van de Rijn slenteren en even relaxen op een van de vele terrasjes. In de Altstadt vind je vele gekleurde vakwerkhuizen, het gotische stadhuis, de Dom-kathedraal, de Fischmarkt, de Grote Sint-Martinuskerk en alle andere beroemde bezienswaardigheden.Ook de Engelbert Straße, een straat met tientallen schattige boetiekjes en bijzondere winkeltjes is zeker de moeite waard.

Overige steden

Dit zijn natuurlijk maar een paar van de vele prachtige steden in Duitsland waar je eventjes lekker op vakantie kunt. Ga ook eens een huisje huren in steden als het bruisende Hamburg, Düsseldorf (dé stad om te winkelen), het veelzijdige en knusse Leipzig, het vredige en gezellige Nürnberg, stuk voor stuk absoluut de moeite waard.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN