​​​​​​​Mooiste gebieden in Oostenrijk

Oostenrijk is met recht een hele populaire vakantiebestemming. Er zijn zoveel mooie gebieden in Oostenrijk. Welk gebied kies jij? Tirol? Karinthië? Stiermarken? Of misschien toch het Salzburgerland? Wij hebben de mooiste gebieden in Oostenrijk voor jou op een rijtje gezet. Tip: ga eens een huisje huren in een van deze gebieden en gebruik die als uitvalsbasis om de regio te verkennen.

1. Tirol

Tirol is al sinds jaar en dag zeer drukbezocht. Schnitzels, schnapps, bierstubes en natuurlijk schitterende besneeuwde Alpentoppen, dat is Tirol op z’n best. De bruisende stad Innsbruck is de hoofdstad van Tirol. Tirol is zowel in de zomer als in de winter zeer geliefd. In de zomer kun je er eindeloos wandelen en fietsen en genieten van het prachtige landschap. Absolute hoogtepunten zijn de Grossglockner, het Nationalpark Hohe Tauern, de ontelbare watervallen, zoals de 159 meter hoge Stuibenfall in het Ötztal, en bergkloven, zoals de Tiefenbachklamm en de Gleirscher Klamm.

2. Salzburgerland

Het Salzburgerland ligt ten oosten van Tirol en grenst aan Duitsland. Het Salzburgerland bestaat uit 5 historische ‘gouwen’, die elk hun eigen karakter hebben. Rond de stad Salzburg liggen de lager gelegen gouwen Flachgau en Tennengau. Vooral de vele meren in Flachgau zijn zeer populair en het gebied leent zich uitstekend voor fietsers en wandelaars. De zuidelijke gouwen Pinzgau, Pongau en Lungau liggen midden tussen de Alpen. Hier vind je veel natuurschoon, gezellige pittoreske bergdorpjes en talloze bergtoppen van meer dan 3000 meter. De belangrijkste trekpleisters zijn de vele watervallen, rivierkloven, gletsjers en ijsgrotten. En natuurlijk niet te vergeten de schitterende stad Salzburg, de stad waar Wolfgang Amadeus Mozart geboren is. Ongetwijfeld een van de mooiste steden van Europa met ontelbare bezienswaardigheden.

3. Opper-Oostenrijk & Salzkammergut

Ten noordoosten van het Salzburgerland ligt Opper-Oostenrijk. De hoofdstad van Opper-Oostenrijk is Linz, kwa aantal inwoners de derde stad van Oostenrijk. Het landschap is zeer veelzijdig, glooiend met weiden, dennenbossen en granieten rotsen, en omvat de uitlopers van het Bohemer Woud. In het zuiden stroomt de Donau, waar de steden Linz en Steyr liggen. In het meest zuidelijke deel, Salzkammergut of gekscheren ‘Oostenrijks Lake District’ genoemd, vind je idyllische meren en besneeuwde bergtoppen van de Alpen. Zeker het fotogenieke plaatsje Hallstatt aan de Hallstätter See, Sankt Wolfgang en het schilderachtige Vorderer Gosausee zijn absolute aanraders.

4. Karinthië

Karinthië, of ‘Kärnten’ zoals het in het Duits wordt genoemd, grenst aan Italië en Slovenië. Doordat het ten zuiden van de Alpen licht heerst hier een mediterraans klimaat. Hier is het het warmst in heel Oostenrijk en het kent de meeste zonuren. De prachtige meren in deze schitterende groene bergregio zijn zeer populair bij vakantiegangers die van zwemmen en watersport houden. Het water is er zo schoon, dat meer dan 1.200 meren van drinkwaterkwaliteit zijn. In de zomer kan de temperatuur van het water in sommige van deze meren zelfs oplopen tot wel 28 graden.Populair zijn de Wörthersee, Millstätter See, Ossiacher See en de Weißensee. Deze laatste is het hoogstgelegen zwemmeer van Oostenrijk. Deze meren lenen zich bij uitstek voor een prachtige wandeling. Rond het bekken van de rivier de Donau liggen enkele van de hoogste bergketens van Oostenrijk, met de Grossglockner als absoluut hoogtepunt. De belangrijkste steden zijn Klagenfurt en Villach, maar het gebied kent tal van kleine schilderachtige dorpjes en stadjes.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN