De mooiste meren van Europa

Water heeft wel een bepaalde aantrekkingskracht op ons, en helemaal in vakantietijd. Of het nou het sfeertje is in de dorpjes rondom het water, of de zwem- en watersport mogelijkheden of gewoon weg de natuur. Water straalt ook een soort van rust uit, en dat is wat we wel graag willen op vakantie :)

​​​​​​​Nou zijn er erg veel meren in Europa en wij hebben een lijstje gemaakt met de 10 mooiste!


1. Meer van Annecy | Frankrijk
​​​​​​​Toch wel een van de grootste meren in Frankrijk, Gelegen in de Alpen. Bergen en water, ja dat is natuurlijk de ultieme mix. Het meer ligt tegen de Zwitserse grens aan en is een echte vakantiehotspot. Het water is kraak helder, ideaal voor watersporters, vissers en vogels. Je kunt hier ene bootje huren, een mini-cruise maken, een rondje om het meer wandelen of fietsen. Het plaatsje Annecy is gezellig, je vindt er een middeleeuws kasteel, een leuke gezellige streekmarkt en veel water dwars door de stad. Italie heeft Venetie, Nederland heeft Giethoorn, en Frankrijk heeft Annecy!

​​​​​​​2. Bodensee | Duitsland
​​​​​​​
Bodensee in Duitsland! Dit is het grootste meer van Duitsland (en bijna Europa) Ontzettend leuk kun je hier fietsen, wandelen en uiteraard watersporten. Vanuit de stad Immenstaad kun je met een boot naar het Bloemeneiland Mainau varen, leuk om te doen, vooral voor de rustzoekers onder ons. Ook in de winter is het hier leuk, bijvoorbeeld in Lindau zijn er leuke kerstmarkten te vinden. Het dorpje zelf  is net of je 100 jaar terug in de tijd gaat. Leuk en pittoresk, met zijn geplaveide straatjes, barokke kerken en huizen met royaal beschilderde gevels.

3. Plitvice Meren |  Kroatië
Ontelbare watervallen dat is wat je hier gaat vinden. Geen watersportmogelijkheden, maar wandelen over houten bruggetjes tussen de watervallen door. Deze meren liggen op 2 uur afstand van Zagreb en absoluut de moeite waard om een hele dag naar toe te gaan. Je kunt online reserevren om dit gebied binnen te betreden.

4. Gardameer | Italië
​​​​​​​Ik denk dat het Gardameer bijna het bekendste meer van Europa is, iedereen kent het wel, want er is altijd wel iemand in je omgeving die de zomervakantie hier rondbrengt. Alles is hier te vinden voor een perfecte vakantie. Houd er wel rekening mee dat je niet de enige bent die hier vakantie gaat vieren :)

5. Balatonmeer | Hongarije
​​​​​​​De Hongaren vinden dit een zee, zo groot is het in hun ogen. Hier ga je echt heen voor een relaxte vakantie. Veel zwemmen en veel zonnen. Er zijn leuke plaatsjes om het meer heen waar je heerlijk kunt  eten. Ga je met kids deze kant op, dan raden we aan om richting de Zuidoever af te reizen.

6. Meer van Hallstatt | Oostenrijk
​​​​​​​Het sprookje van Oostenrijk; Waterfietsen, roeien, zwemmen, SUP-pen, pootje baden, wandelen en fietsen dat is wat je hier kunt doen. Hallstatt is echt een heel leuk dorp. Het heeft een historische binnenstad, knusse cafes en gezellige winkeltjes.

7. Ohrid-meer | Macedonië
​​​​​​​Niet echt naast de deur, maar wel een van de mooiste meren van Europa. Dit meer ligt in de bergen tussen Macedonië en Albanië in. Het is ook 1 van de diepste meren. Ook dit is een meer welke geschikt is voor rustzoekers, geen massa toerisme. Enorm helder water. Ohrid zelf is een schilderachtig plaatsje met boetiks en kleine smalle winkelstraatjes. Je kunt hier te kust en te keer fietsen en wandelen.

8. Beulake Wieden
​​​​​​​Ons eigen land kan niet uit deze lijst blijven met zoveel mooie meren die we hebben. De Loosdrechtse plassen, Ijsselmeer, Lauwersmeer, maar wij hebben gekozen voor Beulake Wieden met de verzonken stad op de bodem.  Vlakbij Giethoorn kun je hier eindeloos kanoeen, zeilen, punteren, fietsen wandelen en leuke stadjes bekijken zoals Vollenhove, Blokzijl.

9. Vänermeer | Zweden
​​​​​​​Een groot meer, ongeveer 5 a 6x zo groot als ons eigen IJsselmeer, er zijn 22.000 eilanden en in de volksmond wordt het weleens vergeleken met Canada in het klein. Dit omdat hier beren leven! Niet alleen beren kun je tegenkomen maar ook elanden uiteraard en wolven. Er valt hier heel veel te beleven; kanoën, kajakken, roeien, vissen of - rondom - fietsen en wandelen.

10. Thunersee | Zwitserland
​​​​​​​
Je vindt de Thunersee in het noorden van de Alpen. Het is hier heerlijk wandelen en mounainbiken, maar ook zwemmen, surfen en zeilen. Je kunt hier het hele jaar met de boot het water op. Aan het meer, of vlakbij liggen steden als Interlaken en Thun. Er zijn veel Romaanse kerkjes rondom het meer te vinden.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN