​​​​​​​Populaire wintersportgebieden in Oostenrijk

Oostenrijk is een van de populairste wintersportgebieden. Met je skipas in je zak liggen vanuit je vakantiehuisje duizenden kilometers aan skipistes aan je voeten. Het Alpenland is echter niet alleen vanwege al die skipistes populair. Ook de gezellige dorpjes in de zon, de bruisende après-ski mogelijkheden en natuurlijk het lekkere eten en drinken dragen daar zeker hun steentje aan bij. Ga een huisje huren in Oostenrijk en je kunt alle kanten op in het besneeuwd Oostenrijk.

Tirol

Iedereen zal zich zonder enige twijfel vermaken in de Oostenrijkse regio Tirol. Of je er nou heen gaat voor die prachtige besneeuwde pistes voor ieder niveau, de bruisende après-ski dorpen of je gaat puur voor het sfeervolle landschap, er is voor elk wat wils. Van jong tot oud, van sporter tot wandelaar. De skipistes zijn er voor elk niveau, van beginner tot gevorderde skiër. In wintersportgebied Tirol vind je zelfs de steilste piste van heel Oostenrijk, de Harakiri bij Mayrhofen. Moe en voldaan keer je ‘s avonds weer terug van naar je vakantiehuis.

Salzburgerland

Het Salzburgerland, in het midden van Oostenrijk, is een ideaal voor een heerlijke wintersportvakantie. Wil je een huisje huren in Oostenrijk, dan is dit dé plek voor een bruisende wintersport. Vanuit je vakantiehuisje liggen 2.200 kilometer aan skipistes, verdeeld over 22 skigebieden, op je wachten. Na het skiën is het lekker tot in de late uurtjes genieten van de apr1es-ski in een van de vele bars in de buurt. Maar ook als je liever een rustige vakantie met het hele gezin wilt, in het Salzburgerland is het allemaal mogelijk. En als je toch in de buurt bent, breng dan ook eens een bezoekje aan de sprookjesachtige Mozartstad Salzburg.

Zillertal

Het Zillertal staat garant voor een uitdagende, magische en bruisende wintersport. Dit zeer populaire skigebied, gelegen in de Oostenrijkse regio Tirol, staat bekend om de vele spannende skipistes en natuurlijk de gezellige, sfeervolle après-ski dorpjes. Door de prachtige omgeving is het gebied ook zeer populair voor natuurliefhebbers. De waterval van Krimml is in de zomer een echte bezienswaardigheid, maar wat dacht je van een gedeeltelijk bevroren waterval in de winter? En natuurlijk de imposante besneeuwde bergtoppen van de Alpen. Het Zillertal is een absolute aanrader voor een onvergetelijke wintersport of winterse vakantie.

Wilder Kaiser Brixental

Lekker skiën en na afloop een biertje drinken op een gezellig zonnig terras? Geen probleem in het zonovergoten, sfeervolle Wilder Kaiser Brixental. Deze regio wordt ook wel SkiWelt genoemd en staat bekend om zijn 284 kilometer aan afwisselende skipistes, de altijd sfeervolle dorpjes en de vele altijd gezellige bergrestaurants. Alle pistes zijn eenvoudig te bereiken dankzij de vele liften en kabelbanen in de omgeving. Een schnaps drinken op de 1.828 meter hoge Hohe Salve, met uitzicht op de Kitzbüheler Alpen? Geen probleem, met de skilift ben je er zo!

Karinthië

Vergeet je zonnebril en je badjas niet als je op skivakantie naar Karinthië gaat. Dit gebied in het zuiden van Oostenrijk staat bekend om zijn vele uren zon en natuurlijk niet in de laatste plaats om zijn romantische landschappen. Dit gebied leent zich uitstekend voor een wintersport met je hele gezin. Hier zijn vele kindvriendelijke skigebieden die allemaal gemakkelijk te bereiken zijn. De met een laag ijs bedekte meren, de besneeuwde bossen en deels bevroren watervallen vormen een prachtig decor voor een onvergetelijke romantische wintersport in Karinthië. Vanuit de Kärnten Therme bij Villach heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, zeker de moeite waard als je toch in de buurt bent.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN