VIND JOUW VAKANTIEhuis in tsjechiË!

Vakantiehuizen in Tsjechië

Huisje huren in Tsjechië

Tsjechië is één van de jongste landen binnen Europa. Het is pas op 1 januari 1993 ontstaan na de opsplitsing van Tsjechoslowakije in Tsjechië en Slowakije. Het land is uitermate geschikt voor een heerlijke vakantie, omdat het verrassend divers is, het is dichtbij en het is er goedkoop. Je geld is er net iets meer waard dan in veel andere landen. Daarnaast staan de Tsjechen bekend om hun goede keuken en hun gastvrijheid. Het land kent een prachtige natuur, die je vanaf de bergtoppen in het Tsjechische Reuzengebergte, met de Snezka als hoogste punt (1600 meter), perfect kunt overzien. Wil je een huisje huren in Tsjechië? Dan is de regio Bohemen, met het populaire Lipnomeer, de schitterende natuur, meren, stuwdammen, cultuur en architectuur is zeker een aanrader. Ook het Ertsgebergte met de tientallen meren is absoluut de moeite waard.

Populaire Regio's in Tsjechië

Praag

West-Bohemen

Zuid-Bohemen

Oost-Bohemen

Zuid-Moravie

Reuzengeberte

Bezienswaardigheden Tsjechië

Tsjechië is gezegend met een schitterende natuur, vele gezellige dorpjes en prachtige historische gebouwen. Vroeger, in de communistische tijd zijn veel steden en dorpen in verval geraakt, maar die zijn vrijwel allemaal in oude glorie hersteld. De prachtige kastelen en paleizen stammen nog uit de tijd dat machtige families het voor het zeggen hadden. Vanuit je vakantiehuis in Tsjechië kun je er heerlijk op uittrekken en genieten van alles wat het land te bieden heeft. Het land leent zich bovendien uitstekend om een rondreis te maken. Ga meerdere huisjes huren in Tsjechië en trek van plek naar plek.

Uiteraard moet Praag op je todo-lijstje staan als je op vakantie naar Tsjechië gaat. Dit is ongetwijfeld één van de mooiste steden van Europa. Met name het historische centrum van deze ‘gouden stad’ is schitterend, met de Praagse Burcht, de St. Vituskathedraal, het koninklijk paleis, Lobkowiczpaleis en de St. Jorisbasiliek om er maar eens een paar te noemen.
Ook het middeleeuwse stadje Český Krumlov is een van de grootste toeristische trekpleisters van het land. Dit 13e eeuws stadje ligt in een lus van de rivier de Moldau en kent veel historische bezienswaardigheden, zoals het majestueuze kasteel en burcht. Hou je van kastelen, dan kun je helemaal los gaan in Tsjechië. Er staan er nogal wat. Naast de Praagse Burcht, één van de grootsten ter wereld, heb je bijvoorbeeld nog Český Krumlov, Jindřichův Hradeckasteel in Jindřichův Hradec, het Karlstein kasteel in Karlštejn en kasteel Hluboká in Hluboká nad Vltavou en nog heel veel meer.

​​​​​​​Het Reuzengebergte is een prachtig natuurfenomeen op de grens tussen Tsjechië en Polen en trekt jaarlijks vele toeristen. Je kunt hier heerlijk wandelen op de goed aangegeven routes. Vooral de rotsen van Adršpach mag je absoluut niet missen. Deze stad bestaat uit prachtige rotsformaties en een beeldschone waterval. Het gebied dient al inspiratiebron voor menig kunstenaar. Naast dit prachtige gebergte vind je in Tsjechië ook een aantal hele mooie natuurparken, zoals het Nationale park Krkonoše dat in het Reuzengebergte ligt. Daarnaast heb je nog het Nationaal park Šumava, een schitterend park op de grens met Duitsland, en het Nationaal Park Boheems Zwitserland of wel České Švýcarsko met diepe kloven, ravijnen en indrukwekkende rotspartijen. ​​​​​​​Ook het enorme stuwmeer het Lipnomeer is zeker de moeite waard.

Huisje huren in Tsjechië

Bekijk alle vakantiehuizen in Tsjechië

Klimaat in Tsjechië

Tsjechië bevindt zich in een overgangsgebied van een gematigd zeeklimaat en een gematigd landklimaat, met in sommige hoger gelegen gebieden een koel landklimaat. Duidelijk aanwezig is de invloed van de Atlantische Oceaan op het weer. Dit vergroot de kans op warm weer in de zomer en koel weer in de winter. Ga je een huisje huren in Tsjechië, dan heb je in de zomer in ieder geval grote kans op lekker warm zomers weer. In de winter ligt de temperatuur iets lager dan in Nederland, maar dat maakt Tsjechië nog geen sneeuwzekere bestemming voor wintersporters. Qua neerslag lijkt het ook wel een beetje op ons land.

Huisje huren in Tsjechië aanzee, in de bergen of met zwembad

Met name door de prachtige natuur en vele adembenemende bezienswaardigheden is Tsjechië zeer populair bij toeristen. Maar natuurlijk ook door het heerlijke weer, zowel in de zomer als in de winter. In de zomer kun je bijvoorbeeld heerlijk een huisje huren aan zee, een huisje huren in de bergen of een huisje huren met zwembad. Overal is het heerlijk en de omgeving is prachtig. Of ga je liever een huisje huren op een vakantiepark, zodat je alle mogelijke faciliteiten direct in buurt hebt? Ook dat kan! Ga je op vakantie naar Tsjechië en wil je je trouwe viervoeter meenemen? Je kunt ook een huisje huren met hond, zodat je optimaal kunt genieten van jouw welverdiende vakantie in een prachtige sfeer. Tot ziens in Tsjechië!

Vakantiehuis huren in Tsjechië voor elk budget!

Bekijk ons aanbod van meer dan 300 particuliere vakantiehuizen, vakantiewoningen in Tsjechië.

Vindt de vakantie die bij jou past

Populaire vakantiethema's in Tsjechië

huisje huren met hond

TSJECHIË

HUISJE HUREN MET ZWEMBAD

TSJECHIË

Card image
HUISJEHUREN AAN ZEE

TSJECHIË

HUISJE HUREN OP EEN VAKANTIEPARK 

TSJECHIË

In de spotlight

VAKANTIEHUIZEN TSJECHIË

Landhuis Green Valley Park 1

Starkov, N-Bohemen/Reuzengebergte, Tsjechië

6 personen

3 slaapkamers

1 badkamer

€ 98 per nacht

Vakantiehuis Lampertice

Lampertice, N-Bohemen/Reuzengebergte, Tsjechië

12 personen

6 slaapkamers

2 badkamers

€ 108 per nacht

Chalet no 5

Rudník, N-Bohemen/Reuzengebergte, Tsjechië

6 personen

3 slaapkamers

2 badkamers

€ 92 per nacht

Appartement Hana

Karlovy Vary, West Bohemen, Tsjechië

4 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 71 per nacht

Vakantiehuis Matej

Zelezná Ruda, Zuid Bohemen, Tsjechië

5 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 111 per nacht

Chalet Nisou

Zlata Olesnice, N-Bohemen/Reuzengebergte, Tsjechië

21 personen

6 slaapkamers

3 badkamers

€ 209 per nacht

Vakantiehuis Hoeve Stupna

Vidochov Pecka, N-Bohemen/Reuzengebergte, Tsjechië

16 personen

8 slaapkamers

8 badkamers

€ 374 per nacht

Vakantiehuis Fara

Milire, West Bohemen, Tsjechië

9 personen

4 slaapkamers

4 badkamers

€ 141 per nacht

Vakantiehuis Bohuslav

Orasice- Počedělice, Midden Bohemen en Praag, Tsjechië

6 personen

3 slaapkamers

1 badkamer

€ 71 per nacht

Villa Stastny

Bechyne, Zuid Bohemen, Tsjechië

7 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 181 per nacht

RUIM 85.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN

Onderdeel van Recreatie Online B.V.