​​​​​​​Op vakantie naar Curaçao

Het maximale uit je vakantie halen is natuurlijk ontzettend belangrijk. Je hebt er hard voor gewerkt en bent toe aan je welverdiende rust. Hieronder een aantal redenen waarom een vakantie naar Curaçao aan te bevelen is.

Prachtige stranden

Om te beginnen kent Curaçao meer dan 35 boeiende en prachtige stranden. Het unieke aan Curaçao is dat elk kustgebied heeft een eigen karakter heeft. Een paar bezoekjes aan de prachtige stranden en lekker genieten van de zon, zee en het strand is en blijft een echte aanrader. Tot de mooiste stranden behoren die van Cas Abou Beach, Klein Curacao, Grote Knip (Kenepa Grandi), Playa Lagun en Karakter, om er maar eens een paar te noemen.

Willemstad

Willemstad is een prachtige stad. Het hele centrum is door UNESCO erkend als werelderfgoed. Zeker de kleurrijke Handelskade mag je absoluut niet missen. De kleurrijke gevels van de panden aan de Handelskade zijn kenmerkend voor Curaçao. Je kunt er lekker slenteren en een verfrissend drankje nemen op één van de gezellige terrasjes. Wandel een over de pontjesbrug naar de overkant (Otrobanda). Van daaruit heb je een prachtig uitzicht op de Handelskade. Maar ook de pontjesbrug zelf, zeker ‘s avonds als alles prachtig verlicht is, is een onmiskenbare bezienswaardigheid.

Blauwe kamer

Ben je niet bang om een stukje onder water te zwemmen? Neem dan eens een kijkje in de verborgen Blauwe Kamer. De ingang van deze grot bevindt zich onder de zeespiegel. Eenmaal binnen kun je genieten van het adembenemende schouwspel van het zonlicht dat vanaf het blauwe water reflecteert op de muren en het plafond. Echt een magisch effect. Ook de onderwaterwereld is er sprookjesachtig, dus neem zeker je snorkelspullen mee.

Christoffeberg

Ook een aanrader is het beklimmen van de hoogste berg van Curaçao, de Christoffelberg met een hoogte van 372 meter. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht over het hele eiland. Op heldere dagen kun je vanaf hier heel Curaçao zien. De Christoffelberg ligt in een natuurpark, hetgeen zorgt voor een kleurrijke en veelzijdige omgeving. Prachtig om te zien tijdens je wandeltocht naar boven of naar beneden.

Zoutpannen van Curaçao

Wat je ook zeker eens een keertje moet hebben gezien zijn de zoutpannen van Jan Thiel, die zich tussen Seaquarium Beach en het Jan Thiel strand bevinden. Je kunt heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen door dit bijzondere natuurgebied, dat vroeger een belangrijke zoutplantage was. Ook zijn hier vele felgekleurde flamingo’s te zien, die in grote getale op het zoutmeer afkomen. Het is wel aan te raden om dit gebied ‘s ochtends te bezoeken, omdat het hier ‘s middags vaak te heet voor is.

Mambo Boulevard en Mambo Beach

Je hebt vast wel eens van Mambo Beach gehoord. Voor vele mensen is dit dé plek om naartoe te gaan. Dit prachtige strand met zijn gezellige restaurantjes, winkeltjes Hollandse snackbar en uitgaansgelegenheden is met recht nog altijd zeer geliefd. Vooral tijdens happy hour is het hier reuze gezellig en compleet afgeladen. Je kunt hier ook een heerlijke strandwandeling maken over de Mambo Boulevard, die het Lions Dive Resort met Cabana Beach verbindt.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN