De Loire-Vallei, het sprookje

Vanwege zijn schoonheid werd de Loire-vallei vaak bezocht door de Franse koningen. De regio is van strategisch belang sinds de middeleeuwen en de honderdjarige oorlog, maar de Loire kwam pas echt tot leven tijdens de renaissance. In de 15e en 16e eeuw bedachten de Franse koningen een visie van luxe en weelde en bouwden ze extravagante buitenverblijven te midden van de bossen en rivieren van de Loire. Deze weelderige koninklijke kastelen werden legendarisch en rijke edelen volgden het voorbeeld door hun eigen grootse huizen in het gebied te creëren. Deze kastelen zijn puur ontworpen voor plezier en vermaak, een verlengstuk van het hofleven buiten Parijs. Het grandioze Chambord is het mooiste kasteel en Chenonceau het meest elegante.


As Het lijstje top 6 hoogtepunten van de Loire-vallei:

Château of Chambord

Op een majestueuze locatie aan de linkeroever van de rivier de Loire is het kasteel van Chambord het meest karakteristieke renaissancistische monument van Frankrijk.

Château de Chenonceau

Chenonceau, een elegant kasteel met een uitgesproken vrouwelijke toets, werd sterk beïnvloed door de beroemde vrouwen die hier hebben gewoond.

Château de Cheverny

Een privélandgoed in een rustige landelijke omgeving in de buurt van een uitgestrekt bos, het kasteel van Cheverny verblindt bezoekers met zijn betoverende tuinen en een prachtig interieur.

Azay Le Rideau

Azay-le-Rideau staat bekend om zijn prachtige renaissancekasteel, een dromerig sprookjesachtig gebouw dat wordt omgeven door een gracht en prachtige tuinen.

Château de Valencay

The Château de Valençay was built in stages from the medieval era through the Renaissance period, and for this reason the building blends a variety of architectural styles.

Château de Chaumont

Het lijkt  of Château de Chaumont rechtstreeks van de pagina van een sprookje komt. Dit burchtachtige kasteel met meerdere torens en torentjes werd gesticht in het jaar 1000

As am hastily invited settled at 

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN

Onderdeel van Recreatie Online B.V.