Departement de Gers

Tien jaar lang heb ik in dit departement gewoond, en met plezier. Het is bepaald geen Cote d'Azur hier, maar wel een streek waar je van gaat houden. Je hebt het gevoel alsof je minstens 40 jaar terug de tijd in gaat. Het is de enige regio in Frankrijk waar geen industrie te vinden is en er wonen hier over het algemeen veel ouderen en Nederlanders! Maar ja, die kom je overal tegen :)

​​​​​​​De streek van zonnebloemen en eend op je bord, Magret de canard, confit de canard, heerlijk. En ga je een rondje golfen? Pas op dat je geen ruzie krijgt met wilde zwijnen! (En dit zeg ik uit ervaring).


De top 5 must-sees en do's in de Gers:

1. Auch
​​​​​​​Auch bekend als een van de mooiste oude steden in de regio Midi-Pyrenees. Met name het oude stadscentrum is absoluut een bezoekje waard. Dwaal door de oude middeleeuwse straatjes en vind de gezellige restaurants. De kathedraal van Auch is niet te missen, loop eens binnen in deze mooie kerk. Achter de kerk is een ander monumentaal iets.... een trap! Escalier monumental. Dit zijn oude trappen met 234 treden. Als je boven bent gekomen, is het uitzicht wel heel mooi! Aan de voet van de trappen vind je een bronzen beeld van d’Artagnan, een van de beroemde musketiers.

2. Mirande

​​​​​​​In Mirande hebben ze elke dinsdag een hele leuke weekmarkt. Neem plaats op het terras met een sterke bak koffie en een croissantje en verder hoef je alleen maar te kijken. Kijken naar de Franse boertjes die hun spullen verkopen en kopen. De leukste mensen zie je voorbij gaan.

3. Abdij van Flaran
​​​​​​​De abdij van Flaran staat bekend als een van de best bewaard gebleven abdijen in het zuidwesten van Frankrijk. In de abdij zijn 2 tentoonstellingen; een over de bedevaartsroute naar Santiago de Compostela en de andere over de geschiedenis van deze abdij.

4. Villa de Séviac
​​​​​​​Villa de Séviac is een oude Romeinse villa uit de vierde eeuw na Christus. De villa ligt vlakbij de plaats Montreal waar de rivieren Azoue en Argentans samenkomen. Deze villa staat bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in het departement Gers.

5. kasteel van Lavardens
​​​​​​​Het kasteel staat op een heuvel, het hoogste punt van het plaatsje (Lavardens). Je kijkt dan ook uit over het glooiende landschap van het departement als je voor het kasteel staat, of beter als je erin staat. Het is vooral bekend om de mooie mozaïekvloeren.

Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN

Onderdeel van Recreatie Online B.V.