​​​​​​​De 5 mooiste meren van Italië

Italië kent vele prachtige meren. Sommige behoren zonder enige twijfel tot de mooiste en populairste meren van Europa. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Gardameer of Lago Maggiore. Maar Italië kent veel meer bijzonder mooie meren. Hieronder hebben we de mooiste meren van Italië voor jou op een rijtje gezet.

1. Gardameer

Het bekendste en populairste meer in Italië is het Gardameer. Het grootste meer van Noord-Italië is één van de grootste toeristentrekpleister van het land en trekt ieder jaar vele miljoenen bezoekers. Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt wat er allemaal te beleven en te ontdekken is. Het azuurblauwe water van het Gardameer wordt omringd door prachtige groene bergen, gezellige strandjes en vele schilderachtige dorpjes. Tot de bekendste stadjes behoren Lazise, Bardolino, Sirmione en Peschiera. Het Gardameer vormt tevens een perfecte uitvalsbasis voor dagtripjes naar steden als Venetië of Verona.

2. Lago Maggiore

Lago Maggiore is al sinds de 19e eeuw een zeer populaire toeristische bestemming. Het prachtige meer ligt op de grens met Zwitserland op een geweldige locatie. Indrukwekkende bergen, groene dalen en prachtige stranden wisselen elkaar af. Vroeger was Lago Maggiore nog een bestemming voor de welgestelde burgers, tegenwoordig is het een bestemming voor iedereen. In stadjes als Verbania en Stresa heerst nog steeds een bijzondere sfeer met al die luxe paleizen, villa’s en exotische tuinen.

3. Comomeer

Het populaire Comomeer ligt in Noord-Italië, in de streek Lombardije. Ondanks dat het meer een stuk kleiner is dan het Gardameer en het Lago Maggiore heeft het wel de langste kustlijn. Dit komt, omdat het Comomeer Y-vormig is. Tevens is het Comomeer een stuk sjieker en mondainer dan het Gardameer en het Lago Maggiore. Het noorden van het meer is vrij ruig, de westkant van het meer is het meest toeristisch. Rond het Comomeer liggen diverse prachtige plaatsjes, zoals Como, Menaggio, Varenna en Cernobbio.

4. Idromeer

Het Idromeer ligt vlakbij het Gardameer, maar is een stuk kleiner en rustiger. Het schone meer bevindt zich in een indrukwekkend berglandschap, dat wordt afgewisseld met schilderachtige middeleeuwse dorpjes als Bagolino en Bondome. Rondom het meer zijn nog diverse authentieke dorpjes, zoals Anfo en Crone, te vinden. De kleine steegjes met poortjes en pleintjes en de huizen met balkonnetjes met vrolijk gekleurde bloemen vormen een direct uitnodiging voor eventjes onbezorgd slenteren. Je kunt de specialiteiten van de streek proeven in de authentieke lokale trattoria’s. Ook de Rocca d’Anfo, een verdedigingswerk uit de tijd van Napoleon, is zeker de moeite waard.

5. Luganomeer

Het Luganomeer ligt voor het grootste deel in Zwitserland en voor de rest in Italië. Dit grillig gevormde meer kent een dusdanig mild klimaat, dat er op beschutte plekken zelfs palmbomen en citrusbomen groeien. Lugano is de belangrijkste stad aan het meer, en vormt een chique bestemming en is een belangrijk financieel centrum. Het meer wordt omringd door indrukwekkende Alpen. Het gebied wordt doorkruist met vele kilometers paden, waar je heerlijk kunt wandelen en volop van je rust kunt genieten.

Bekijk alle vakantiehuizen en appartementen in Italië
Ga terug naar blog

RUIM 100.000 PARTICULIERE VAKANTIEHUIZEN